Seminar cu tema “Combaterea evaziunii fiscale, contrabandei şi spălării banilor"

duminică, 26 iunie 2011

• La Călimăneşti,

Seminar cu tema „Combaterea evaziunii fiscale, contrabandei şi spălării banilor"

În perioada 22 - 23 iunie a.c., a avut loc la Călimăneşti, întâlnirea regională de lucru, cu tema „Combaterea evaziunii fiscale, contrabandei şi spălării banilor. Competiţie prin cooperare. Rezultate şi perspective în lumina noilor dispoziţii de drept substanţial şi procedural". Evenimentul a fost organizat la iniţiativa Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, doamna Laura Codruţa Kovesi, care a condus lucrările simpozionului.
Au participat de asemenea, secretarul de stat, şeful Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor, chestor de poliţie Dascălu Ioan, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor de poliţie Popa Liviu şi conducători ai tuturor departamentelor care fac parte din Grupul de Lucru Operaţional.

Alături de aceştia, au fost prezenţi reprezentaţi ai Parchetului, Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, precum şi reprezentaţi locali ai respectivelor instituţii din judeţele: Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova şi Vâlcea, şi anume: prim - procurorii Parchetelor, directorii unităţilor Serviciului Român de Informaţii, şefii Inspectoratelor Judeţene de Poliţie, şefii Inspectoratelor Judeţene ale Poliţiei de Frontieră, şefii Serviciilor de Investigare a Fraudelor precum şi şefii Serviciilor Judeţene de Informaţii şi Protecţie Internă.
În cadrul lucrărilor s-a subliniat importanţa activităţii desfăşurate de către Grupurile de Lucru Operaţionale la nivelul judeţelor. Dezbaterile au vizat modul de cooperare interinstituţională, precum şi rezultatele obţinute la nivelul judeţelor participante, stabilindu-se măsuri pentru îmbunătăţirea activităţilor Grupurilor de Lucru Operaţionale judeţene.
Concluzia a fost că acest gen de întâlniri sunt benefice prin modalităţile de lucru şi experienţele pozitive împărtăşite de Grupurile de Lucru Operaţionale, dar şi prin ţintele impuse de structurile centrale, ca importante repere de urmat la nivel judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe