Saparle si soparle

miercuri, 1 iunie 2011

Saparle si soparle

• O veste proastă pentru managerul de la Oltchim, Constantin Roibu, a fost adusă chiar de un membru al consiliului de administraţie de la combinatul chimic vâlcean, Karoly Borbely. Astfel, în calitate şi de secretar de stat în Ministerul Economiei, Karoly Borbely a spus recent că influenţa politicului în conducerea companiilor de stat trebuie eliminată printr-o decizie politică, referindu-se la selectarea de manageri privaţi la o serie de societăţi. „Există discuţii foarte serioase la nivelul Guvernului pe tema managementului privat. Trebuie ruptă pisica într-o zi şi separat politicul de companiile de stat. Este o decizie politică", a afirmat Borbely. El a adăugat că aceste portofolii vor putea fi ocupate atât de manageri străini, cât şi români, iar selectarea acestora va fi făcută pe baza legislaţiei, iar, dacă „se poate", aceştia să fie dintre cei mai buni.

• Prefectul Petre Ungureanu a dat-o din nou în bară cu subiectul construcţiei autostrăzii Sibiu - Piteşti, care va trece şi prin judeţul Vâlcea. Omul Guvernului în teritoriu a anunţat triumfalist zilele trecute că s-a semnat un parteneriat public-privat pentru acest segment de autostradă din Coridorul IV Pan-european, dar că nu vrea să divulge numele firmei câştigătoare. Total fals! Îi spunem noi prefectului dacă nu ştie: Ministerul Transporturilor şi Compania de Autostrăzi au anunţat într-adevăr că această investiţie se va realiza prin parteneriat public-privat, însă autorităţile statului încă nu au demarat nici măcar procedurile privind organizarea licitaţiei.

• Fostul primar Mircia Gutău l-a sunat săptămâna trecută pe viceprimarul Eusebiu Veţeleanu pentru a-i spune „La mulţi ani!" cu prilejul împlinirii unei frumoase vârste. Cel mai îndrăgit edil de cetăţeni din istoria Râmnicului va reveni în sânul familiei şi al oraşului în luna august a acestui an.

• Consilierul local liberal Bogdan Pruteanu primeşte o bilă albă din partea noastră pentru voinţa de care a dat dovadă, „dând jos" în doar câteva luni cele 30 de kilograme, care-i îngreunau constituţia fizică. Tânărul consilier are un look nou şi o atitudine din ce în ce mai tranşantă la şedinţele Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea.

• Milionarul vâlcean Dan Niţu (Damila, PNL) s-a îndrăgostit efectiv de taverna D'Amici din zona Goranu - Râmnicu Vâlcea. Marţea aceasta, Niţu a petrecut mai multe ore agreabile în locaţia respectivă, alături de un partener de afaceri.

• Realizând că nu are nici o şansă la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea, Cristian Buican, se gândeşte din ce în ce mai serios să renunţe la candidatură. Liderul liberal îşi pregăteşte deja de zor discursul de retragere din cursă. Felicitări!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe