|sâmbătă, iulie 2, 2022
  • Follow Us!

Prima şcoală de vară a Organizaţiei Femeilor Liberale 

Presedintele OFL Vâlcea, Mihaela Andreianu, a participat la:

Prima şcoală de vară a Organizaţiei Femeilor Liberale


• cu această ocazie au fost dezbătute propunerile liberale in domeniul educatiei, politicilor sociale si economice

La Stâna de Vale, în judeţul Bihor, s-au desfasurat in zilele de 28 si 29 mai lucrarile Scolii de vara a Organizatiei Femeilor Liberale, unde s-au abordat discutii despre programele in domeniul educatiei, al muncii, al protectiei sociale si economic.
In urma discutiilor de la Scoala de Vara a OFL, Organizaţia Femeilor Liberale (OFL) va înainta conducerii PNL o serie de propuneri care vizează domenii importante pentru societatea românească, care să fie introduse în programul de guvernare al Uniunii Social Liberale.

Din judetul Valcea au participat la lucrarile Scolii de Vara a OFL, Mihaela Andreianu, vicepresedinte al Organizatiei Nationale a Femeilor Liberale si presedinte OFL Valcea si doamna Eugenia Popa, consilier judetean PNL.
Lucia Ana Varga, deputat si presedinte al OFL, a declarat: “Obiectivul OFL este de a implica in politica femei de valoare, si cu ajutorul lor sa promovam politici care pot ajuta electoratul feminin, care sunt raspunsuri la unele probleme cu care femeile se confrunta in viata de zi cu zi. In aceasta scoala de vara am analizat politici din domeniul invatamantului, in domeniul muncii si al protectiei sociale, precum si in domeniul economic, si am identificat solutii pe care le vom inainta conducerii Partidului National Liberal, pentru a fi introduse in programul de guvernare, comun, al Uniunii Social Liberale.”
Doamna Mariana Campeanu, vicepresedinte PNL si vicepresedinte OFL a detaliat politicile liberale in domeniul social. Liberalii doresc sa creeze 1 milion de noi locuri de munca. Acestea nu vor fi create de stat, dar create cu ajutorul statului. “PNL-ul doreste sa conceapa programe tintite pentru anumite categorii.” Alta directie va fi obtinerea unor salarii decente pentru profesori, pentru doctori, si eliminarea discrepantelor aparute in salarizare. Femeile prezente la lucrarile scolii de vara au dialogat cu Mariana Campeanu in privinta masurilor din domeniul muncii si protectiei sociale.

In judetul Valcea, OFL numara circa 1500 de membre active iar numarul organizatiilor de femei infiintate la nivel de localitati este de 86 din cele 89 existente. OFL Valcea s-a remarcat de-a lungul celor 8 ani de existenta prin numeroase actiuni de promovare a politicii PNL, avand in acelasi timp rolul de a identifica si promova la nivel local, judetean si national femei capabile, care doresc, dar nu au avut curajul sa se implice in viata politica, bune profesioniste in domeniul lor de activitate, cu o tinuta morala desavarsita, apreciate de comunitatea in care traiesc. Doamnele din OFL Valcea isi doresc o politica facuta in egala masura de femei si barbati, care are la baza competitia si meritrocratia, bazata pe egalitate de sanse si nu pe sistemul de cote si impunerea lor pe liste doar pentru ca sunt femei!

Leave a Response