O companie din Arabia Saudită vrea să cumpere Arpechim, la pachet cu Oltchim

duminică, 26 iunie 2011

• Fumigene roibiste în presa argeşeană:

O companie din Arabia Saudită vrea să cumpere Arpechim, la pachet cu Oltchim

• liderul sindical din Rafinărie, Ionel Popescu, deconspiră vestea dată de premierul Boc • întâlnire Oltchim-OMV Petrom la Ministerul Economiei, pe tema preluării Rafinăriei Arpechim • preţ de câteva minute, la discuţii a participat şi primul ministru.

Săptămâna trecută a avut loc la Bucureşti o întâlnire între Constantin Roibu, managerul general al Oltchim Râmnicu Vâlcea, şi Mariana Gheorghe, preşedintele OMV Petrom. Evenimentul a fost găzduit de Ministerul Economiei şi a avut drept temă de discuţii preluarea Rafinăriei Arpechim de către Oltchim Râmnicu Vâlcea, iar la dezbateri a participat pentru puţin timp şi premierul Emil Boc. Concret, reprezentanţii Oltchim au solicitat în mod oficial OMV-ului preluarea Rafinăriei piteştene, în condiţiile în care aceasta, alături de Petrochimia din Arpechim, este parte componentă a fluxului tehnologic de care depinde funcţionarea combinatului Oltchim Rm. Vâlcea.

Constantin Roibu: „Cred că situaţia se va rezolva"

De altfel, managerul general Oltchim, Constantin Roibu, a confirmat pentru ziarul nostru acest demers: "Într-adevăr, a avut loc o astfel de întâlnire la Ministerul Economiei, în cadrul căreia noi am discutat cu conducerea Petrom despre preluarea Rafinăriei. Despre participarea premierului, pot spune că acesta a trecut pentru puţin timp, dacă vreţi doar pentru a ne saluta şi a ne da un semnal că ne susţine în proiectul nostru. Trebuie să ştiţi că nu s-a luat o decizie finală atunci, urmând ca OMV Petrom să analizeze solicitarea noastră şi să ne dea un răspuns în cel mai scurt timp. După cum au decurs lucrurile, cred că nu vor fi probleme şi situaţia se va rezolva. Mai mult nu pot să vă spun. Iar despre preluarea de către o altă companie străină a Oltchim la pachet cu Arpechim, nu se poate discuta acum".

Ionel Popescu: „Repornirea Rafinăriei ar salva peste 1000 de locuri de muncă"

Liderul de sindicat din Rafinăria Arpechim, Ionel Popescu, ne-a oferit, la rândul său, amănunte despre întâlnirea de la Bucureşti: „Nu am participat la acea întrunire dar am fost şi noi informaţi despre discuţii. Este adevărat că statul român, prin Oltchim, doreşte preluarea de la OMV Petrom a Rafinăriei Arpechim. Se ştie că Rafinăria, Petrochimia şi Oltchim au activităţi interdependente şi de aceea este nevoie de acest lucru. La Bucureşti s-a solicitat oficial această preluare. Mai mult decât atât, premierul Boc a spus cu acea ocazie că există o companie din Arabia Saudită foarte interesată să cumpere, la pachet, Oltchim şi Arpechim, ceea ce ar fi un lucru foarte bun."

Tot liderul sindical Ionel Popescu ne-a declarat că, la ora actuală, repornirea Rafinăriei ar însemna salvarea de la şomaj a 548 de angajaţi direcţi şi peste 400 de angajaţi ai unor societăţi contractante. Domnia sa ne-a mai spus că, recent, reprezentanţii unei companii americane au vizitat Rafinăria şi s-au declarat uimiţi că în ciuda vechimii sale (a fost construită în anii '70) aceasta a fost remodernizată la parametrii actuali. "Arpechim este, la ora actuală, mai modernă şi mai eficientă decât Petrobrazi sau alte rafinării din ţară, în ciuda acelor campanii mediatice care au încercat să acrediteze contrariul", a spus Ionel Popescu.
(www.jurnaluldearges.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe