Nicolae Minea a fost scos din Hotelul Alutus

joi, 23 iunie 2011

Executare cu scântei! Patronul care nu a plătit timp de 10 ani nici un leu statului român,

Nicolae Minea a fost scos din Hotelul Alutus 

Tiberiu Pîrnău

• Minea a fost susţinut doar de trei angajaţi şi de patru avocaţi • Zeci de creditori s-au prezentat la Alutus pentru a-şi recupera drepturile financiare • un magistrat vâlcean de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ţine la sertar dosarul prin care Nicolae Minea a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni economice

La această oră (08.20), se află în procedură de executare o hotarare definitivă şi irevocabilă a judecatorului sindic de pe langa Tribunalului Vrancea cu privire la Hotelul Alutus din Ramnicu Valcea. Concret, Tribunalul din Vrancea l-a imputernicit pe lichidatorul judiciar Ştefan Bodrea să realizeze toate operaţiunile legale pentru ca statul român să-şi recupereze o datorie neachitată de către SC Batroscom SA (societatea care a deţinut unitatea turistică). Statul are de recuperat suma de peste 70 miliarde lei reprezentând impozite şi taxe neachitate de societatea respectivă în mai mulţi ani de funcţionare. Au fost organizate nici mai mult nici mai puţin de 21 de licitaţii până când un investitor serios din Râmnicu Vâlcea, Uzina Mecanică SA, a oferit un preţ de 2, 5 milioane euro, acceptat de lichidatorul judiciar. 

După ce Nicolae Minea, fostul proprietar al Hotelului Alutus, a epuizat în justiţie toate căile de atac (ultima încercare disperată a fost depunerea unor contestaţii la executare, soluţionate negativ de către judecătorii vâlceni), astăzi, 23 iunie, s-a trecut la executare.

Executorul judecătoresc Ovidiu Bălan a demarat demersurile legale încă de la primele ore ale dimineţii (6.30), fiind întâmpinat cu ostilitate de reprezentanţii lui Minea. După două ore de negocieri, de discuţii în contradictoriu, executorul a dispus intrarea în forţă în hotel, fiind sparte geamurile de la intrare.

Astăzi se va întocmi un proces verbal de punere în execuţie a hotărârii judecătoreşti, se va trece la sigilarea tuturor camerelor şi spaţiilor din hotel, urmând ca noul proprietar, SC Uzina Mecanică SA din Râmnicu Vâlcea să-şi intre în drepturile legale conferite de licitaţia din luna aprilie a acestui an.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe