Echipa Damila e în Liga a III-a

duminică, 19 iunie 2011

• Fotbal, barajul de promovare

Echipa Damila e în Liga a III-a

• trupa antrenată de Mircea Savu a trecut la limită de Recolta Stoicăneşti după un gol marcat în final

Damila Măciuca - Recolta Stoicăneşti 1-0 (0-0)
A marcat Ioniţă (81)
Stadion: Extensiv (Craiova); spectatori 700, Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); Asistenţi: Ionuţ Bobe (Videle) şi Cristian Iordache (Roşiori de Vede)

Echipe:

Damila Măciuca: Geantă, Băltăţeanu, Pîrvulescu, Chebar, Stanca, Chiriţă, Grecea, Ioniţă, Harapu, Albinaru, Bunescu
Rezerve: Mutu, Munteanu, Dina, Marinescu, Popescu, Comănescu, Chiripuş
Antrenor: Mircea Savu

Recolta Stoicăneşti: Toloş, Ciobanu, Iulian Zorzoliu, Vezeanu, Baciu, Dincă, Zanfir, Marius Zorzoliu, Obreja, Ristea, Andrei Sandu
Rezerve: Voinea, Popa, Preda, Păun, Coman, Streche
Antrenor: Nicu Florescu

Campioana Judeţului Vâlcea la fotbal, Damila Măciuca, a avut parte de noroc la împerecherea pentru barajul de promovare în eşalonul al treilea şi a dat piept cu Recolta Stoicăneşti, o formaţie modestă care a câştigat întrecrea din Olt. Disputa a avut loc pe stadionul craiovean „Extensiv", într-o atmosferă frumoasă creată de galeriile celor două pretendente la promovare. Elevii lui Mircea Savu au pornit ca favoriţi la victorie, având în vedere că Damila a avut în lot fotbalişti cu experienţă în eşaloanele superioare, Băltăţeanu, Ioniţă, Bunescu, Stanca sau Albinaru, ultimul cu multe meciuri în primul eşalon. Debutul meciului a fost echilibrat, cu încercări timide de ambele părţi de a ataca poarta adversă. Vâlcenii puteau deschide scorul încă din minutul 8. După un corner de pe dreapta executat scurt de Stanca, Ioniţă a centrat în faţa porţii, Albinaru a reluat cu capul, Toloş a respins până la Bunescu. „Vrăjeală" nu a ratat ţinta dar golul a fost anulat pe motiv de poziţie afară din joc. Elevii lui Savu au dominat ostilităţile până la pauză dar Recolta a rezistat şi pauza a consemnat un rezultat alb, 0-0. Damila a continuat seria ratărilor şi în debutul părţii secunde dar Albinaru, Stanca şi Grecea nu au găsit calea spre gol şi meciul se îndrepta spre prelungiri, contrar cursului jocului. În minutul 80, însă, Grecea a luat o acţiune pe cont propriu, a căzut uşor la un contact cu un adversar şi centralul întâlnirii a arătat punctul cu var. În ciuda protestelor vehemente ale celor de la Stoicăneşti, lovitura de la 11 metri a fost executată perfect de Ioniţă, cel care a marcat golul calificării pentru campioana judeţului Vâlcea. Nervii au fost întinşi la maximum până la finalul partidei şi jucătorii de la Recolta nu au avut puterea să pună în pericol porta apărată bine de Geantă. Finalmente a fost 1-0 pentru Damila, care a reuşit o promovare meritată.

Trei în Liga a III-a

Judeţul Vâlcea va avea în sezonul viitor trei formaţii în Liga a III-a: FC Ghecon Lăpuşata, FC Oltchim şi Damila Măciuca. În mod normal, toate vor fi repartizate în Seria a IV-a. Nu ar fi exclus ca cel puţin una dintre aceste echipe să se lupte pentru promovarea în eşalonul secund. În ceea ce priveşte Liga a IV-a, fotbaliştii de la Olteţul Zătreni au reuşit să evite retrogradarea graţie faptului că Măciuca a promovat şi s-au salvat de pe locul 15 al clasamentului final. În Liga a V-a au retrogradat Victoria Frânceşti, Unirea Păuşeşti Măglaşi şi Olteţul Alunu.

Geantă rămâne la CSM

Atacantul Bogdan Geantă are mari şanse să rămână la CS Municipal, acolo unde a conformat şi a făcut un sezon foarte bun. Vârful de atac este împrumutat la gruparea din Zăvoi tocmai de la Damila Măciuca, acolo unde joacă şi fratele lui, portar. Cel mai probabil cele două cluburi vor ajunge la un acord şi îl vor deţine în coproprietate pe atacant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe