Artur Jedrzejewski, managing partner

miercuri, 1 iunie 2011

Artur Jedrzejewski, managing partner "Carlson Private Equity":

"Ne-am vinde şi mâine participaţia la Oltchim, dacă am găsi cumpărător"

    Artur Jedrzejewski, managing partner la "Carlson Private Equity", care deţine circa 12% din "Oltchim" Râmnicu Vâlcea (simbol OLT) a declarat, vineri, că fondul de investiţii şi-ar face şi "mâine" exit-ul din combinatul chimic, dacă şi-ar găsi un cumpărător. 
     Declaraţia polonezului din fruntea "Carlson Private Equity" vine în contextul în care acţiunile OLT s-au apreciat cu 15%, patru şedinţe consecutive, săptămâna trecută şi au înregistrat o creştere de 140%, în ultima lună. 
     În această perioadă, polonezii de la PCC SE şi-au consolidat deţinerea, achiziţionând circa 3% din piaţă, la 15,77%, după o lungă perioadă în care s-au ferit să mai achiziţioneze acţiuni de pe bursă, susţinând, în schimb, că sunt interesaţi să cumpere pachetul majoritar de la stat. 
     Artur Jedrzejewski a mai spus, vineri, că a fost contactat de reprezentanţii PCC SE care l-au contactat în vederea unei întâlniri pe tema "Oltchim".
     Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE pentru România, ne-a declarat, vineri, că societatea pe care o reprezintă este gata să coopereze cu toţi acţionarii "Oltchim", dar că, deocamdată, este prea devreme ca să comenteze cu privire la o potenţială colaborare cu "Carlson Private Equity".

     Domnul Zaremba ne-a spus: "PCC SE nu a avut până acum nicio întâlnire cu Carlson. Cum nu am avut niciun fel de discuţii privind Oltchim cu reprezentanţii Carlson, nu suntem la curent cu planurile lor, ca atare la acest moment este prea devreme să comentăm cu privire la o potenţială colaborare.
     PCC SE este gata să coopereze cu toţi acţionarii Oltchim, atât cu acţionarul majoritar, statul român, cât şi cu Carlson, în vederea găsirii de soluţii pentru situaţia dificilă în care se găseşte Oltchim. După cum am afirmat în repetate rânduri, PCC SE este convins că privatizarea este cea mai bună soluţie pentru Oltchim, pentru angajaţii acesteia şi pentru comunitatea din Vâlcea, oferind cele mai bune premise pentru redresarea şi dezvoltarea companiei". 
     Conducerea "Oltchim" a anunţat, la finele săptămânii trecute, că a înaintat către OMV Petrom o ofertă pentru cumpărarea instalaţiilor rafinăriei Arpechim Ploieşti. Pe durata negocierilor până la transferul de proprietate a instalaţiilor, "Oltchim" a solicitat încheierea unui contract de închiriere a instalaţiilor rafinăriei în temeiul căruia societatea poate să înceapă operarea acestora în cel mai scurt timp posibil, au mai transmis, vineri, reprezentanţii societăţii.

     "Oltchim" a ajuns la o capitalizare bursieră de 392,9 milioane de lei, potrivit preţului de 1,145 lei/acţiune înregistrat în şedinţa de vineri. 
     Compania a anunţat că, în primul trimestru al acestui an, şi-a redus semnificativ pierderile, de la 52,8 milioane de lei, cât a raportat în perioada similară a anului trecut, la 2,64 milioane de lei, ajungând să lucreze la 40-45% din capacitate, faţă de 20%, în primul trimestru din 2010. 

Ştefania Ciocîrlan / Bursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe