“Sprijin toţi primarii din zona Horezu!

duminică, 15 mai 2011

„Sprijin toţi primarii din zona Horezu!"

• afirmă deputatul social-democrat Aurel Vlădoiu, care este în fiecare săptămână în mijlocul oamenilor

Zilele trecute, deputatul Aurel Vlădoiu s-a deplasat din nou în mai multe localităţi din Colegiul Horezu, ai cărui locuitori îi reprezintă în Parlamentul României. Astfel, deplasarea parlamentarului PSD s-a axat pe identificarea problemelor şi găsirea de soluţii în Frânceşti, Băbeni, Horezu, Oteşani, Slătioara, Măldăreşti şi Mateeşti.

Asfaltări şi pietruiri pe toate drumurile din Frânceşti

Având în vedere situaţia delicată din comuna Frânceşti - primarul Daniel Nicolaescu fiind în stare de arest - deputatul Vlădoiu a discutat cu primarul interimar Troculescu şi viceprimarul Tăcutu despre programele edilitare în lucru. „Una din problemele ce trebuie rapid rezolvată este reabilitarea podului de la Genuneni - în punctul Mănăileşti - peste râul Bistriţa. Dacă nu se acţionează rapid, podul va fi rupt de ape şi 200 familii riscă să rămână izolate. De asemenea, trebuie turnat stratul de uzură pe drumul comunal din zona Coşani şi trebuie realizare rigolele pentru scurgerea apei. Administraţia locală a contractat deja lucrări de asfaltare pentru satele Surupatele, Viişoara, Genuneni şi Mănăileşti, astfel că această acţiune va începe în scurt timp. La fel de repede se vor face şi pietruiri pe uliţele Şogărăscu, Cimitirului, Georgescu, Bisericii de la Viişoara, Zamfirescu de la Genuneni, Şcolii de la Dezrobiţi. Până la toamnă, când începe sezonul rece, aceste probleme trebuie rezolvate", declară Aurel Vlădoiu.

Alimentarea cu apă este marea problemă

În plan politic, deputatul Vlădoiu a discutat cu cei doi colegi de partid despre pregătirea PSD pentru alegerile din 20012. „Trebuie făcut inventarul obiectivelor din oferta electorală cu care primarul PSD a câştigat în 2008. Problema cea mai delicată a locuitorilor din Frânceşti, pe care o dezbat împreună cu preşedintele Ion Cîlea, este alimentare cu apă. Nu este posibil ca-ntr-o comună cu peste 6.000 de locuitori să nu existe apă curentă şi canalizare! Documentaţia este depusă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi sperăm ca această investiţie să fie «prinsă» în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii", a mai spus Aurel Vlădoiu.

Băbeniul şi Oteşaniul trebuie recâştigate de PSD

PSD speră că va reuşi, la alegerile de anul viitor, să recâştige postul de primar în oraşul Băbeni. Pentru a realiza o strategie competitivă, liderul organizaţiei locale l-a invitat pe Liviu Dragnea - secretarul general al partidului - să inventarieze activul de partid şi echipele de militanţi. „La recomandarea liderului local Antonescu, vom realiza un sondaj de opinie pentru a vedea exact care membru de partid este cel mai bine văzut de concetăţeni. Avem obiectiv clar să recâştigăm acest oraş", a declarat Aurel Vlădoiu. Pe aceleaşi coordonate se înscrie şi activitatea social-democraţilor din Oteşani. „În 2008, am pierdut alegerile cu primar PSD în funcţie. Acest lucru ne dă de gândit, pentru că trebuie să fim în contact permanent cu oamenii şi să încercăm rezolvarea problemelor acestora, care reprezintă cel mai bun program electoral", a mai spus parlamentarul PSD.

Primarul de la Slătioara, zi de zi în slujba comunei

La Slătioara, alături de primarul Sorin Romcescu, deputatul Vlădoiu a constatat care este stadiul lucrărilor edilitare. Oful cel mare al edilului PSD din această comună este că nu a primit nici până acum banii pentru continuarea lucrărilor la baza sportivă. „Primarul Romcescu nu a stat cu mâinile în sân şi demonstrează, prin eforturile din fiecare zi, că este dedicat locuitorilor comunei sale. Reabilitarea şcolii generale cu fonduri de la Banca Mondială, construirea unei grădiniţe cu program normal, realizarea unui centru medico-social în satul Milostea sau definitivarea reţelei de drumuri sunt numai câteva din obiectivele pentru care Sorin Romcescu munceşte zilnic. Chiar săptămâna trecută s-a deplasat la Bucureşti pentru a depune un proiect privind reabilitarea Casei de cultură din comună... Sorin Romcescu este un primar care se zbate pentru binele comunei şi al locuitorilor, toţi oamenii din Slătioara putând observa că acesta a depăşit cu mult programul electoral cu care a câştigat alegerile din 2008", spune Aurel Vlădoiu.

Despăgubiri la Mateeşti

În comuna Mateeşti, parlamentarul PSD a fost asaltat de zeci de cetăţeni care i-au cerut sprijin pentru rezolvarea mai multo doleanţe. Acestea sunt: repartizarea unui microbuz şcolar pentru transportul elevilor de la Greci către Mateeşti, reabilitarea Drumului Judeţean 605A, extinderea alimentării cu apă şi a canalizării, regularizare pârâului Tărâia. „Mai mulţi cetăţeni şi-au arătat nemulţumirea pentru că nu primesc despăgubiri - chirie sau uzufruct - pentru terenurile ocupate de Exploatarea Minieră. Este vorba de 48 hectare de teren, fapt pentru care voi face interpelări la Ministerul Economiei", a conchis Aurel Vlădoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe