|marți, septembrie 28, 2021
  • Follow Us!

Sparle si soparle 

Sparle si soparle

• Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, „munceşte inteligent, nu greu”, dacă este să ne luăm după sloganul său electoral în competiţia internă a USL de stabilire a candidatului la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea. Vă daţi seama, stimaţi cititori, cât de profunzi au putut să fie Cristi Buican şi iluştrii „filozofi” din echipa sa de campanie atunci când au creat (era să scriem „scremut”) această lozincă „adevărată”, cu care vor rupe gura târgului vâlcean! Ni-l şi imaginăm pe Buican muncind inteligent, nu greu, prin cârciumile vâlcene şi bucureştene, că doar 80 la sută din activitatea sa în astfel de locaţii se desfăşoară. Cât de inteligent trebuie să fii ca să „munceşti” într-o cârciumă, la un pahar de vorbă şi o ţigară prelungită, lipită parcă veşnic de buzele deputatului liberal?

• Liberalii au împrăştiat zilele acestea, în disperare, zeci de mii de pliante galben-albăstrui în tot judeţul, prin care-şi proslăvesc candidatul la preşedinţia CJ Vâlcea, pe „faimosul-frumosul-chiparosul de Perişani” Cristiaaaaaaaan Buicaaaaaan. SC Dan Niţu SRL (cu subsidiara sa PNL Vâlcea) a scos câteva sute de milioane de lei din buzunar pentru a susţine, din nou, o cauză pierdută. Dan Niţu mai bine le plătea la toţi membrii PNL o excursie de trei zile în Bulgaria, la Nisipurile de Aur, şi era mai „câştigat”.

• Multe momente controversate şi pline de scandal au fost la Conferinţa de alegeri a PC Vâlcea…. Celebrul „balkancar” de la Budeşti, Ion Pîrvulescu, a reuşit să-i irite pe toti delegaţii prezenţi şi drept pedeapsă a primit o repriză de huiduieli atunci când a încercat să ia cuvântul. Nici Mihai Persu, liderul de la municipiu, nu a stat bine cu nervii, pentru că l-a dat afară din sală pe Daniel Buşe (fiul fostului preşedinte al conservatorilor, Dumitru Buşe) pe motiv că… acesta nu făcea parte din delegaţii aleşi să voteze. Tot la picanterii, mai trebuie să adăugăm gestul lui Mihai Persu care, peste noapte, a înfiinţat o organizaţie a partidului la Frânceşti, l-a pus preşedinte pe traseistul politic Dan Neghină şi, la final, a reuşit să pună pe lista de delegaţi 24 de persoane din cadrul acestei organizaţii fantomă.

• Absolut mârlănesc gestul primarului Romeo Rădulescu de a nu invita toţi consilierii locali la inaugurarea Ştrandului din Ostroveni. De fapt, festivitatea de inaugurare a semănat izbitor cu o reuniune de partid (în speţă PDL) şi nu cu un eveniment public, la care trebuiau invitaţi şi consilieri de la PSD şi PNL. Asta pentru că ştrandul nu este proprietatea privată al lui Romeo Rădulescu!!!

• Ne întrebăm dacă de la înfiinţare (2006) şi până în prezent, magazinul Kaufland din Râmnicu Vâlcea a avut autorizaţie de mediu? Punem această întrebare „nevinovată” pentru că cei de la Kaufland au obţinut abia recent autorizaţia de mediu (nr. 230/09.05.2011), iar unităţi de asemenea mărimi şi amplasate lângă albia unui râu trebuiau să ceară avizul de la Agenţia de Mediu încă înainte de construcţie.

Leave a Response