Sparle si soparle

duminică, 1 mai 2011

Sparle si soparle

• Direcţia de Termoficare Urbană Râmnicu Vâlcea, din cadrul CET Govora, a realizat zilele trecute o situaţie cu datornicii - persoane juridice şi fizice - care au debite neachitate la serviciul de furnizare încălzire şi apă caldă. Astfel, valoarea totală a debitelor se ridică la peste 185 miliarde de lei vechi, din care cea mai mare parte a sumei (152 miliarde lei vechi) reprezenta datoria populaţiei. Dar nu asta este problema majoră cu care se confruntă CET Govora.... Spunem asta pentru că există destui preşedinţi de asociaţii de proprietari din Râmnicu Vâlcea care încasează de la populaţie sumele de bani aferente serviciului de încălzire, dar nu virează fondurile mai departe către CET Govora. Chiar dacă conducerea CET îi acţionează în instanţă pe respectivii preşedinţi de asociaţii, există perioada foarte mare de doi-trei ani de zile cât durează procesul, timp în care aceştia „rulează" sumele de bani în diferite afaceri sau prin bănci.

• Cristian Jianu, directorul general de la SC APAVIL SA, bagă bani cu nemiluita în buzunarele unor fiţuici muribunde. Spre exemplu în ultimii doi ani, Jianu a virat în conturile fantomei ziarului Info Puls 150 de milioane de lei. Poate ne explică domnul primar Romeo Rădulescu motivele în baza cărora SC APAVIL SA, societate din subordinea Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, plăteşte sute de milioane de lei anual pentru publicitate unor fiţuici care nu au mai mult de 10 cititori...
• Acelaşi director îşi sfidează subalternii care primesc salarii ultra-modeste: Jianu conduce o limuzină de peste 50.000 euro, un Audi Q7, cumpărat desigur din salariul de director la SC APAVIL SA. Da, da, sigur!!!

• La sfârşitul săptămânii trecute, patronul de la societatea Diana, Dumitru Crăciunescu, a organizat un chef monstru la ştrandul din Ostroveni, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea firmei. Omul a fost dus de nas de Dan Tudor, cel care l-a convins pe Mitică să scoată de-a lungul timpului din buzunar câteva zeci de mii de euro pentru osanale prin presa locală şi, acum, pentru o festivitate grandioasă de aniversare. Nu am avea nimic împotriva acestui lucru, însă ştim că firma Diana se află într-un impas financiar major, iar OLAF-ul este la poarta fabricii ca să verifice proiectele europene. În plus, firma Barreco (deţinută tot Mitică Crăciunescu) este cu un picior în groapă, trăind doar din închirierea spaţiilor care au aparţinut unor celebre restaurante din oraş.

• Omul Guvernului în teritoriu, Petre Ungureanu, s-a dat „lovit" atunci când a venit la Vâlcea premierul Emil Boc, însă numai după 48 de ore a avut timp să participe la cheful de inaugurare a Centrului de Expoziţii din Troianu, deschis de către omul de afaceri Nicolae Sofianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe