Preşedintele CCI Vâlcea s-a întâlnit cu o delegaţie de oameni de afaceri din Macao

duminică, 22 mai 2011

Preşedintele CCI Vâlcea s-a întâlnit cu o delegaţie de oameni de afaceri din Macao

Miercuri, Valentin Cismaru, vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a primit la Bucuresti delegatia din care au facut parte peste 20 de firme interesate de comertul cu Romania. Aceasta a fost condusa de Francis Tam, Ministrul pentru Economie si Finante. Printre firmele romanesti au participat si firme din Ramnicu Valcea.
Atat Francis Tam cat si Vong Kok Seng, Vicepresedintele Camerei de Comert din Macao. au primit cu placere invitatia de a veni la Valcea cu o delegatie in prima parte a anului urmator.

Presedintele CCI Valcea a remarcat rezultatele din turism pe care le-a inregistrat Macao, a prezentat oportunitatile judetului nostru si a invitat oamenii de afaceri chinezi sa analizeze posibilitatile de cooperare ce pot fi puse in valoare de profesionalismul unei regiuni cu rezultate atat de spectaculoase. De remarcat ca un stat cu cca 570000 locuitori, comparabil cu judetul Valcea, si o suprafata de 28 kmp a avut in anul trecut o crestere economica de 27% din turism, cazinouri, confectii, electronice, incaltaminte. In anul 2010 a inregistrat un numar de peste 25 milioane de turisti.

De asemenea, a fost prezentata oportunitatea spatiului expozitional Nord Oltenia EXPO, care ar putea deveni un punct de prezentare interesant pentru marfurile din Macao, avand in vedere pozitionarea sa in centrul Romaniei, dar si ca punct de interes pentru Sud Vestul si Centrul Europei.
La finalul discutiilor s-a convenit continuarea demersurilor privind colaborarea viitoare intre domnii Valentin Cismaru si Vong Kok Seng, ambii fiind membri in Consiliul General al Federatiei Camerelor de Comert, a carei prima reuniune va avea loc in Mexic in luna iunie a.c.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe