Oltchim vrea şi cupa!

miercuri, 18 mai 2011

Oltchim vrea şi cupa!

• după ce au primit medaliile de campioane ale României, handbalistele de la Oltchim atacă şi al doilea trofeu intern, la Bacău n cea mai probabilăfinală este contra clujencelor de la Universitatea

Oltchim Râmnicu Vâlcea are mari şanse să realizeze eventul intern la finale acestui sezon. După ce au câştigat campionatul, elevele lui Radu Voina şi Aurelian Roşca vor participa la turneul final al Cupei României care va avea loc la Bacău şi unde sunt din nou mari favorite.

Festivitate fără fast

Oltchim a reuşit să câştige clar şi ultima partidă din campionatul 2010-2011, în faţa formaţiei Ştiinţa Baia Mare. Chimistele s-au impus cu scorul de 45-26 (21-10) şi au terminat parcursul din întrecerea internă fără înfrângere. Un singur punct le-a lipsit oltencelor să reuşească un punctaj maxim în Liga Naţională. La finele celor 60 de minute a avut loc festivitatea de premieră, una cu mai puţin fast decât în anii precedenţi. Nu au mai fost nici artificii, nici un podium nici confetti dar nu a lipsit preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu şi nici ministrul secretar de stat, Doina Melinte.

Debut tot cu Baia Mare

Astăzi, la bacău, va debuta şi al doilea trofeu pus în joc de FRH, Cupa României. Au drept de participare sportivele şi oficialii acreditaţi pentru Liga Naţională, cerinţele de participare fiind cele cuprinse în Regulamentul Ligii Naţionale 2010 - 2011. Şedinta tehnică va avea loc azi la ora 12:00 la Sala Sporturilor din localitate. Dacă la încheierea timpului regulamentar de joc rezultatul este egal, se vor executa alternativ câte 5 aruncări de la 7 metri. Învingătoarea jocului 7, va fi declarată câştigătoarea Cupei României, ediţia 2011 şi se va putea înscrie în Cupa Cupelor. Toate cheltuielile vor fi suportate, proporţional cu numărul de jocuri disputate, de către echipele participante: transport, cazare şi masă pentru oficiali, chirie, sală, asistenţă medicală (ambulanţă) şi barem de arbitraj. Pentru Cupa României se vor lupta primele opt clasate în Liga Naţională, Oltchim urmând să debuteze în faţa Ştiinţei Baia Mare, ultima adversară din campionat. Dacă se vor impune, elevele lui Voina vor întâlni în faza semifinalelor învingătoarea meciului dintre HC Zalău şi HCM Roman. Cea mai probabilă finală, care va avea loc sâmbătă, va fi între Oltchim şi Universitatea Cluj-Napoca, a doua clasată în campionat.

Scandal cu sistemul

Sistemul de desfăşurare a Cupei României este unul deficitar. Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Universitatea Jolidon Cluj şi-au obţinut dreptul de participare în grupele Ligii Campionilor, chimistele direct în grupe, ardelencele în tururile preliminare. În aceste condiţii, dacă finala va fi între cele două formaţii, în Cupa Cupelor va obţine calificarea una dintre cele două semiinaliste. Aici apar marile probleme pentru că FRH nu a organizat şi o finală mică. Criteriul de departajare între semifinaliste va fi golaverajul din penultimul act al competiţiei. Dezavantajată va fi, în mod normal, echipa care va întâlni pe Oltchim. Pe lângă acest aspect, unele cluburi critică şi faptul că turneul se desfăşoară la Bacău, iar nu în centrul ţării, dar şi delegarea a şapte cupluri de arbitri în loc de patru, cum ar fi considerat că este normal, în condiţiile în care trebuie să le suporte toate cheltuielile. Cupa României nu a mai fost organizată de trei ani, în ultima finală întâlnindu-se Oltchim şi Rulmentul Braşov, victoria revenindu-le ardelencelor, după prelungiri.

Programul meciurilor din Cupa României:

Joi:

joc 1: CSM Bucureşti - Dunărea Brăila (ora 14:00)
joc 2: Univ. Jolidon Cluj - HC Oţelul Galaţi (ora 16:00)
joc 3: HC Zalău - HCM Roman (ora 18:00)
joc 4: Oltchim Rm. Vâlcea - HCM Ştiinţa Baia Mare (ora 20:00)

Vineri - semifinale:

joc 5: câştigătoarea joc 1 - câştigătoarea joc 2 (ora 18:00)
joc 6: câştigătoarea joc 3 - câştigătoarea joc 4 ( ora 20:00)

Finala:

joc 7: câştigătoarea joc 5 - câştigătoarea joc 6 ( ora 13:15)

Ştiri:

Rămâne şi Pidpalova

După ce Yeliz Ozel şi-a prelungit contractul cu Oltchim şi Anastasia Pidpalova a decis să mai rămână la Vâlcea cel puţin un sezon. În acest moment toate jucătoarele campioanei României au noi angajamente dar se poate ca o parte dintre ele să fie împrumutate la alte echipe. "Am avut câteva oferte venite de la echipe din afară, dar am ales-o pe cea care sentimental îmi era cel mai aproape. În momentul în care am primit-o nu am stat mult pe gînduri, deoarece am destul de multe motive să rămân la Oltchim. Acest club mi-a demonstrat o deosebită seriozitate, am trăit momente foarte frumoase, fiind de trei ori campioană în România, jucând o finală de Liga Campionilor. Am motive să sper că acest eveniment se va repeta. Abia aştept să înceapă sezonul viitor", a declarat interul care a marcat 36 de goluri în Liga Campionilor şi 129 în Liga Naţională în cele două sezoane şi jumătate petrecute la Oltchim.

CSM joacă la Slatina

Sâmbătă, CS municipal va evolua la Slatina în etapa cu numărul 28 din Liga a II-a la fotbal. Ambele grupări nu au emoţii pentru acest final de sezon, nu mai pot retrograda dar nici nu se pot implica în lupta pentru promovare. Cea mai interesantă partidă a rundei va avea loc la Ploieşti, acolo unde Petrolul întâlneşte pe Dacia Mioveni, cele trei puncte urmând să fie foarte importante pentru accederea în primul eşalon. Cealaltă formaţie aflată pe podium, FC Bihor Oradea, are şi ea un meci dificil de jucat, la Deva cu Mureşul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe