Infractorul Minea l-a ameninţat pe lichidatorul judiciar Bordea că-l împuşcă

duminică, 22 mai 2011

În atenţia Poliţiei: Fostul proprietar al Hotelului Alutus,

 

Infractorul Minea l-a ameninţat pe lichidatorul judiciar Bordea că-l împuşcă

 

Tiberiu Pîrnău

 

Justitia romana s-a pronuntat in urma cu vreo doi ani la modul categoric intr-un proces penal: cetateanul Nicolae Minea din Ramnicu Valcea este un infractor (lista de acuzatii este una destul de lunga) si va trebui sa-si petreaca urmatorii 8 ani la inchisoare. La vremea respectiva, colegii de la saptamanalul Impact Real au prezentat pe larg acest subiect. Pentru cei care nu au citit articolul si sunt interesati de caz le recomand acest link: http://www.impactreal.ro/200811091413/Special/Nicolae-Minea-8-ani-la-puscarie-pentru-infractiuni-de-coruptie.html. Asadar, il putem „gratula" pe domnul Nicolae Minea, fara teama de a gresi sau a-l insulta, cu titlul de „infractor". Bun, infractorul Minea a obtinut in urma cu mai multi ani, prin tot felul de smecherii financiare, Hotelul Alutus din centrul municipiului Ramnicu Valcea, motelul Capela, baza de agrement de langa strandul din Ostroveni, strandul din Ocnita, mai multe vile in Comanca-Olanesti plus alte imobile si terenuri in judetul Valcea. Imediat dupa ce si le-a insusit, Nicolae Minea nu s-a dovedit a fi un cumparator de buna credinta.

 

Evaziune fiscală de zeci de miliarde de lei

 

Pe domnul infractor Minea l-a preocupat sa gaseasca cat mai multe metode de eludare a legilor statului roman, inginerii prin care sa nu plateasca nici o letcaie bugetului de stat, sa lucreze cu angajati pe care sa-i inlocuiasca pe banda rulanta si sa nu le plateasca darile la stat (angajati la negru!). In perioada nefericita in care Hotelul Alutus a fost in posesia lui Minea nu s-a facut nici o investitie majora in modernizarea infrastructurii turistice. Omul de afaceri a dat dovada de o lacomie iesita din comun! A stors de vlaga financiara hotelul, altadata un blazon al calitatii serviciilor hoteliere in judetul Valcea, si l-a transformat intr-o locatie insalubra, pestilentiala. O cocina cu titulatura de hotel! Cine a fost cazat in ultimii ani la Alutus sau la Motelul Capela imi va da, cu siguranta, dreptate. Filmuletele atasate la acest articol, postate de un client al hotelului nemultumit pe youtube in urma cu ceva timp, sunt elocvente in acest sens (http://www.youtube.com/watch?v=VOKrYrPZFHY&feature=related). Realitatea este ca fostul barbugiu sef al judetului nu si-a platit niciodata datoriile la stat: zeci de miliarde de lei. Minea nu a platit nici un fel de taxe si impozite statului roman. El se considera stat in stat, functiona dupa propriile legi. Pentru a scapa de rigorile legii, Minea si gasca sa de ciraci inconstienti au inventat o adevarata suveica de firme. A creat, prin interpusi manjiti cu arginti murdari, mai multe firme si a mutat patrimoniul societatii (hotelul plus celalalte imobile) de la o societatea comerciala la alta. Cu alte cuvinte, in timp ce o firma micuţă cu 4,5 angajaţi plătea anual sute de milioane de lei, poate chiar miliarde (impozite la stat), firma lui Minea, cea pe care era înregistrat Hotelul Alutus, nu achita statului NICI UN LEU, chiar dacă avea venituri de zeci de miliarde de lei anual! Finantistii valceni s-au prins de metoda mafiota prin care Minea fenta statul, adica producea evaziune fiscală, si au demarat o adevarata „vanatoare" de prindere si executare legala a infractorului fiscal. Au urmat zeci de procese finalizate aşa cum era normal cu o decizie definitiva si irevocabila a judecatorului sindic ca Hotelul Alutus plus alte imobile trebuie vandute pentru a fi recuperat prejudiciul adus bugetului de stat de aproximativ 70 miliarde lei, impozite si taxe plus penalitati de intarziere. Pe langa aspectul civil al cazului mai exista, asa cum am subliniat la începutul articolului, şi unul penal. În procesul penal, Nicolae Minea a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Acum Minea trage de timp, prin ultime chichiţe avocăţeşti, şi încearcă să înlocuiască pedeapsa de executare a închisorii în „8 ani cu suspendare".

 

Uzina Mecanică, noul proprietar

 

Nu doresc sa intru ma mult în amanuntele acestui caz, ci doar am tusat esenta cazului, care ar putea să fie simplificat şi mai mult printr-o singură frază: afaceristul Nicolae Minea s-a crezut un baiat destept mai presus de lege şi acum suporta consecintele unei gandiri bolnave şi rapace.

Conform procedurii legale, după pronunţarea deciziei de la Tribunalul Focşani, referitoare la falimentul societăţii Batroscom (pe care era înregistrat Hotelul Alutus) a fost stabilit un lichidator judiciar pentru valorificarea activelor firmei respective. Au fost organizate în ultimii doi ani - 21 de licitaţii pentru vânzarea hotelului şi achitarea datoriilor către Finanţele Publice dar şi către alţi zeci de creditori. La ultima licitaţie, o societate serioasă, cu forţă financiară, din judeţul Vâlcea, SC UZINA MECANICĂ SA (plătitoare la zi a dărilor de tot felul către bugetul de stat) a oferit pe Hotelul Alutus un preţ considerat bun de către lichitatorul judiciar din Focşani: 2,5 milioane de euro. O sumă importantă în actuala conjuctură economică din România! Noul proprietar a dat asigurări că va investi masiv în modernizarea Hotelului Alutus şi ridicarea acestuia la standarde de confort şi calitate occidentale.

Imediat la aflarea veştii, infractorul Nicolae Minea şi-a ieşit din minţi, s-a închis în birou şi a început să croiască planuri de vendetă. În disperare de cauză, Minea a organizat o conferinţă de presă, ca un veritabil cântec de lebădă. A plâns cu lacrimi de crocodil, şi-a rupt cămaşa de pe el! Le-a spus ziariştilor că Uzina Mecanică a cumpărat un imobil care nu-i mai aparţinea firmei falimentare Batroscom, ci firmei Ralucom (membră a suveicii economice de tip mafiot „Minea"). O gargară ieftină! În acest timp, apropiaţi de-ai lui goleau hotelul de lucrurile de valoare.

 

Minea îşi pierde minţile

 

Minea nu poate concepe că Hotelul Alutus nu-i mai aparţine. Omul începe să-şi piardă minţile şi adoptă decizii aberante, periculoase pentru el, acoliţii săi şi multe alte persoane. Am aflat că în ultimele zile a încheiat mai multe contracte de închiriere a unor spaţii în incinta hotelului, la jumătate de preţ, cu plata în avans. Adică a comis alte ilegalităţi, păcălind oameni de bună credinţă (probabil)! Mai mult decât atât, se pare că Minea a angajat gărzi de corp din Maramureş care să împiedice, în aceasta saptamana, intrarea lichidatorului judiciar în unitatea hotelieră pentru evacuarea, inventarierea şi sigilarea hotelului. O altă măsură a unei minti inconstiente, având în vedere că lichidatorul va veni la hotel însoţit de poliţişti şi jandarmi, aşa cum prevede legea. Revenind la lacrimogena conferinţă de presă, nu înţelegem în ce calitate a organizat Nicolae Minea întâlnirea cu ziariştii, având în vedere că în stilul caracteristic el nu este nici acţionar, nici administrator la firma pe care funcţionează Hotelul Alutus. Ca o probă a nebuniei de care dă dovadă Minea în ultima perioadă, redăm o frază pe care i-a adresat-o acesta lichidatorului judiciar Ştefan Bordea: „Dacă vii la Hotelul Alutus pentru evacuare am un pistol cu două gloanţe, unul pentru tine şi unul pentru mine!". Oamenii legii trebuie să acţioneze cu fermitate în acest caz şi să întroneze domnia legii la Hotelul Alutus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe