Garda Financiară Vâlcea a dat peste 5.000 de amenzi în valoare de 8,5 milioane lei

miercuri, 4 mai 2011

• În cursul anului trecut,

Garda Financiară Vâlcea a dat peste 5.000 de amenzi în valoare de 8,5 milioane lei

• cu toate acestea peştii cei mari au scăpat din „năvodul" comisarilor vâlceni

Pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea oricăror acte şi fapte din domeniul economic, financiar, care au avut ca efect evaziunea şi frauda fiscală, Garda Financiară - Secţia Vâlcea a desfăşurat în anul 2010 circa 6.300 de acţiuni de control. În urma acestor verificări, comisarii Gărzii Financiare au dat peste 5.000 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 8,5 milioane lei (din care au fost încasate sume de 4,84 milioane lei) şi au confiscat bunuri în valoare totală de 1,1 milioane lei. În urma constatărilor efectuate, au fost transmise 44 de sesizări organelor de cercetare penală.

Tot anul trecut, Garda Financiară - Secţia Vâlcea a realizat 55 de acţiuni de control cu caracter specific, efectuate la solicitarea altor secţii (controale încrucişate), controale tematice sau punctuale dispuse de Comisariatul General, iar, la solicitarea Instituţiei Prefectului, s-au realizat 14 acţiuni de control în diferite domenii precum: circulaţia materialului lemnos, respectarea regimului de transport în regim de taxi, verificarea funcţionării magazinelor care comercializează produse etnobotanice, etc.

În 2010, Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Vâlcea a înregistrat o creştere a încasărilor la bugetul consolidat al statului de aproape trei ori faţă de anul precedent. Astfel, în cursul anului 2010 echipele mobile din cadrul DJAOV Vâlcea au derulat 252 de misiuni, care s-au concretizat prin aplicarea a 212 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 600.900 lei şi cu confiscarea de bunuri în valoare totală de 930.222 lei. Au fost reţinute 512.780 ţigarete, 1.316 litri băuturi alcoolice, 20 kg cafea, 100 bucăţi diverse articole de îmbrăcăminte, 26 perechi încălţăminte, 172 bucăţi articole cosmetice şi de parfumerie, 31.780 litri produse petroliere.

Faţă de anul precedent, reţinerile de bunuri care au făcut obiectul încălcărilor de lege privind regimul produselor accizabile au crescut de aproape zece ori, în ceea ce priveşte valoarea acestora. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe