EDS, firma familiei lui Marian Mirea, vinde energie societăţii... Hidroconstrucţia

miercuri, 4 mai 2011

EDS, firma familiei lui Marian Mirea, vinde energie societăţii... Hidroconstrucţia

Războiul dintre Marian Mirea, directorul general de la Hidroconstrucţia Vâlcea şi sindicaliştii din interiorul socoetăţii continuă în forţă. De data aceasta, sindicatul foloseşte „artileria grea din dotare şi face dezvăluiri despre afacerile, nu tocmai curate, ale lui Mirea şi familiei acestuia. Astfel, presa vâlceană a primit zilele trecute următorul e-mail: „Din ciclul " Afacerile lui Mirea " vă prezentăm una din " micile " afaceri ale directorului de Sucursala de la Rm. Vâlcea. După cum se ştie Hidroconstructia Olt Superior achiziţionează energie de la SC ENERGY DISTRIBUTION SERVICES SRL BUCURESTI şi o vinde mai departe la celelalte sucursale ale Hidroconstrucţia şi la alţi consumatori din jud. Vâlcea . Firma ENERGY DISTRIBUTION SERVICES SRL BUCURESTI este deţinută în totalitate de copiii directorului Mirea Marian astfel: Mirea Sorina Liana 40 % ; Mirea Costin Alexandru 10 % ; SC Vatech Consulting  SRL Bucuresti 50 %. Firma VATECH CONSULTING SRL BUCURESTI este deasemenea detinuta in totalitate ( 100 % ) de Mirea Sorina Liana ( Fata lui Mirea ).

Ataşăm documentele ( publice ) de la Registrul Comertului." Scrisoare electronică are pe final un ton ameninţător: „Vor urma alte " mici " afaceri ale acestui director de Sucursală, unele de competenţa DNA." În urma unor cercetări jurnalistice am ajuns la concluzia că directorul de la Hidroconstrucţia, Marian Mirea, se află într-o situaţie clară de incompatibilitate în ceea ce priveşte afacerea vânzării de energie de către firma familiei sale (EDS) societăţii la care este director general, SC HIDROCONSTRUCŢIA SA. Aici Mirea este unul dintre cele câteva mii de acţionari. Înfiinţată în 1950, compania s-a privatizat prin MEBO în 1995, fiind acum deţinută de 7.000 de acţionari, persoane fizice şi are 12 sucursale, din care una în Germania. Cu alte cuvinte: Mirea - EDS (2 acţionari - copiii directorului de la sucursala Vâlcea) vine energie lui Mirea - Hidroconstrucţia (tatăl Marian Mirea semnează contractul cu cei doi copii ai săi în numele celor şapte mii de acţionari). Interesant „mod de lucru" în „interesul acţionarilor" al lui Marian Mirea.

Cu ce se ocupă EDS

În descrierea de pe internet a SC ENERGY DISTRIBUTION SERVICES SRL se arată că: „Societatea Energy Distribution Services este unul dintre furnizorii noi de energie electrica de pe piata romaneasca care garanteaza succesul relatiei cu orice tip de consumator. Obtinand licenta Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul energiei (ANRE) la inceputul anului 2009, compania detine deja un portofoliu important de clienti si isi propune sa construiasca parteneriate pe termen lung. Compania EDS furnizează energie electrică în condiţii de siguranţă şi calitate, la preţuri competitive. Având în vedere caracteristicile pieţei en gros de energie electrică din Romania, compania noastră vizează achiziţia de energie electrică din toate sursele disponibile - termo, nuclear, hidro. În funcţie de nevoile fiecărui client, compania asigură livrări în bandă şi livrări în ore de vârf sau în ore de gol."

Istoria conflictului dintre sindicat şi director

Conform publicaţiei „Impact Real" în data de 22 februarie, reprezentantul sindicatului Cartel Alfa, Aurel Popescu, alături de Ion Brădiţeanu, fostul lider al Sindicatului Familia Construcţii Vâlcea, a depus plângere penală la Parchetul Vâlcea împotriva directorului de la SC Hidroconstrucţia SA, Marian Mirea. Acesta este acuzat că ar fi încălcat Legea Sindicatelor 54/2003 şi Codul Muncii.  
Conform declaraţiilor celor doi, 200 de angajaţi ai societăţii Hidroconstrucţia ar fi nemulţumiţi de încălcarea drepturilor legale. Ion Brădiţeanu susţine că, din numărul total de angajaţi, câteva zeci au fost nevoiţi să demisioneze, din cauza presiunilor create de şeful instituţiei. De fapt, se pare că doar cinci, ale căror nume nu au fost dezvăluite, ar fi dispuşi să depună mărturie împotriva lui Marian Mirea.

Tot fostul lider al Sindicatului Familia Construcţii Vâlcea afirmă că deciziile de retragere din sindicat au trecut prin registrul societăţii, ca dovadă a influenţei negative a lui Mirea asupra angajaţilor care erau membri de sindicat. „Demersul nostru are ca scop redarea demnităţii angajaţilor SC Hidroconstrucţia SA Sucursala „Olt Superior" şi a dreptului acestora la propria opţiune privind apartenenţa sau neapartenenţa la o grupare sindicală.", a declarat Aurel Popescu, liderul Cartel Alfa Vâlcea. În opinia lui Ion Brădiţeanu, fostul lider al Sindicatului Familia Construcţii Vâlcea, 200 de oameni ar fi nemulţumiţi de conducerea Hidroconstrucţia, care le-ar fi ignorat drepturile legale. Conform declaraţiilor acestuia, câteva zeci de angajaţi şi-au dat chiar demisia din cauza acestor abuzuri.

Aşa cum era normal, am încercat în repetate rânduri să-l contactăm telefonic pe Marian Mirea, directorul de la Hidroconstrucţia SA Vâlcea, însă acesta nu ne-a răspuns. Aşteptăm un punct de vedere din partea domniei sale în urma acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe