Echipa de handbal Oltchim joacă la Galaţi

miercuri, 4 mai 2011

Echipa de handbal Oltchim joacă la Galaţi

• gazdele sunt în formă bună dar chimistele vor să termine sezonul fără înfrângere

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va juca în penultima etapă a Ligii Naţionale, sâmbătă, pe terenul unei echipe aflată în formă maximă, Oţelul Galaţi. Gazdele vin după un succes mare, 32-25 pe terenul braşovencelor de la Rulmentul şi îşi doresc marea surpriză în faţa trupei lui Voina. De partea cealaltă, chimistele vor să termine sezonul fără înfrângere, a doua oară consecutivă. Altfel, conducerea CS Oltchim a renunţat la doi dintre antrenorii din actuala conducere tehnică a echipei. Astfel, Luminiţa Huţupan Dinu şi Mori Torok Duca au fost anunţate că nu mai este nevoie de serviciile lor pentru acest final de sezon. Ambele au jucat ani buni la Chimistul şi la Oltchim Râmnicu Vâlcea şi au în palmares cupe europene cucerite cu gruparea vâlceană.

Conducerea, în conflict cu presa centrală

Unul dintre cotidianele de sport din România, Gazeta Sporturilor, a publicat un articol conform căruia managerul SC Oltchim, Constantin Roibu, le-ar fi cerut handbalistelor să noteze pe un bileţel anonim numele antrenorului pe care-l doresc la echipă din sezonul viitor. De asemenea, conform sursei amintite, formaţia vâlceană ar fi împărţită în două tabere, una care-l vrea pe Radu Voina, cealaltă pe daneza Anja Andersen. Conducerea clubului a emis un comunicat de presă în care dezminte vehement informaţiile şi spune că totul este o dezinformare. "Referitor la articolul din Gazeta Sporturilor din data de 02.05 2011, "Roibu cere părerea jucatoarelor prin bileţele anonime, pe cine vreti antrenor?" va comunicam faptul ca informatiile care fac obiectul acestui articol sunt nefondate, fiind doar păreri personale ale semnatarului acestuia, domnul Marian Ursescu. În ceea ce priveşte"situatia antrenorului", aceasta este foarte clara: antrenorul echipei vâlcene este domnul Radu Voina. Menţionăm faptul că nu este pentru prima dată, cand domnul Marian Ursescu face afirmaţii nefondate la adresa Clubului Sportiv "Oltchim" Râmnicu Vâlcea, a conducerii dar şi a jucătoarelor acestuia.

Aceste afirmaţii nu fac decât sa aducă prejudicii echipei vâlcene dar şi handbalului românesc.", se anunţă în comunicatul de presă. "Trăim în România şi zvonistica este la loc de cinste, se lansează foarte multe informaţii nefondate, singurul scop este de a destabiliza echipa. Am discutat cu conducerea clubului, se lucrează la noul sezon cu unele modificări ce trebuie făcute, ţinând cont că sezonul pe care îl vom încheia nu a fost fructuos în Liga Campionilor. Ca în orice viaţă de familie şi echipă, mai trebuie să fie şi schimbări" a declarat tehnicianul Radu Voina. "Nu mă surprinde, este în obişnuinţa presei de scandal să iasă cu ceva nou. Clubul a dat pe site un comunicat de presă în care dezminte tot ce s-a zvonit în acel articol. Ca de fiecare dată, ne gândim la viitor, la obiective de perfomanţă, bănuiesc că Radu Voina este tentat să rămână, pentru că antrenează Oltchimul şi implicit 90% din echipa naţională. Oltchim are antrenor, Radu Voina a făcut programul de pregătire în intersezon şi şi-a fixat pentru sezonul următor aceleaşi obiecive ca şi în acest an" a completat şi preşedintele interimar Petre Berbecaru.

Programul penultimei etape a campionatului

SCM Craiova - Tomis Constanţa
HCM Ştiinţa Baia Mare - Rulmentul Urban Braşov
HC Otelul GALAȚI - Oltchim Rm. Vâlcea
HCM Roman - CSM Cetate Devatrans
HC ZALĂU - Univ. Reşiţa
CSM Bucureşti - Univ. Jolidon Cluj
HC Dunarea BRĂILA - HCM BUZĂU

Ultima etapă:

Tomis Constanţa - HC Dunărea Brăila
HCM Buzău - CSM Bucureşti
Univ. Jolidon Cluj - HC Zalău
Univ. Reşiţa - HCM Roman
CSM Cetate Devatrans - HC Oţelul Galaţi
Oltchim Rm. Vâlcea - HCM Ştiinţa Baia Mare
Rulmentul Urban Braşov - SCM Craiova

Brănescu, căpitanul României la Euro 2011

În primul meci al grupei B de la turneul final al Euro U 17, care s-a disputat, marţi, la Belgrad, naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), cu echipa similară a Cehiei. Partida a fost dominată de echipa noastră, Ţâru (3), Himcinschi (44) şi Bumba (48) ratând cele mai importante ocazii. Însă, pe final de joc, adversarii au presat reuşind să egaleze. Golul nostru a fost reuşit de Himcinschi (50), cu un şut din careul mic, în timp ce pentru cehi a punctat Salasovici (77), cu o "torpilă" de la 30 de metri. Dacă va reuşi să se claseze pe unul dintre primele trei locuri din grupă, România se va califica la Campionatul Mondial din Mexic, care se va disputa între 18 iunie şi 10 iulie 2011. În celălat meci al grupei, Olanda - Germania 2-0. Următorea partidă a tricolorilor mici va avea loc vineri, 6 mai, în compania naţionalei Olandei. Antrenorul Adrian Văsâi a folosit echipa: Brănescu - Mişu (70 Birău), Schuller, Puţanu, Mitache - I. Roşu, Ţâru - Vaştag, Bumba, Petresc (50 Păiuş) - Himcinschi (71 Buia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe