Directorul AJOFM Vâlcea a ţinut o prelegere cu tema “Fondului Social European în România - situaţie şi perspective"

duminică, 15 mai 2011

• În cadrul Forumului România-Spania,

Directorul AJOFM Vâlcea a ţinut o prelegere cu tema „Fondului Social European în România - situaţie şi perspective"

Miercuri 11 mai 2011, la Hotel Radisson din Bucureşti, sub înaltul patronaj al preşedintelui României s-a desfăşurat un Forum România-Spania referitor la „Rolul fondurilor europene în crearea de locuri de muncă". Au participat ambasadorul Spaniei în România, Estanislao de Grandes, Leonard Orban, consilierul preşedintelui României, Silviu Bian, preşedintele ANOFM şi reprezentanţi a peste 23 de instituţii publice şi organisme de intermediere a fondurilor europene.

În cadrul Forumului România-Spania, Dumitru Cornoiu, director executiv al AJOFM Vâlcea, a susţinut o prelegere având ca subiect gestionarea Fondului Social European în România - situaţie şi perspective. Scopul principal al întâlnirii a fost găsirea de soluţii şi oportunităţi pentru a creşte rata de absorbţie a fondurilor europene, iar în acest sens experienţa spaniolă în domeniu poate fi un mod de abordare a problemei.

S-au discutat şi aspecte legate de situaţia pieţei muncii în România, angajarea prin intermediul ANOFM sau a firmelor de muncă temporară, perspectivele flexibilizării forţei de muncă în vederea măririi vitezei de angajare.
„În cadrul discuţiilor eu am făcut două propuneri concrete: una referitoare la eficientizarea actului de formare profesională a adulţilor prin simplificarea şi standardizarea procesului educaţional, iar cea de-a doua referitoare la dimensiunea de evaluare finală a celor care urmează cursuri de formare profesională prin constituirea unor comisii de evaluare în primul rând independente de actul instituţional şi cel politic, iar în al doilea rând agreate la nivel european, astfel încât certificarea competenţelor dobândite să fie una obiectivă şi universal acceptată.

Cele două propuneri au fost făcute în contextul în care una direcţiile de alocare a fondurilor europene este cea privind Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 prin Axa prioritară 5, Domeniul Major de Intervenţie 5.1 Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare, iar printre cele mai importante şi «accesate» măsuri din România, o regăsim şi pe cea referitoare la dezvoltarea competenţelor şomerilor prin activitatea de formare profesională. Într-un sistem de formare eficient, cu un proces de evaluare finală obiectiv, şansele şomerului de a-şi găsi un job cresc considerabil", a declarat directorul executiv al AJOFM Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe