Cupa României la handbal feminin a ajuns la Vâlcea!

duminică, 22 mai 2011

Cupa României la handbal feminin a ajuns la Vâlcea!

• handbalistele de la Oltchim au reuşit eventul în acest sezon şi aşteaptă veşti despre campionatul viitor

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au participat la finele săptămânii trecute la turneul final al Cupei României, competiţie găzduită de sala polivalentă din Bacău. Pentru trofeul pus în joc s-au bătut primele opt clasate din Liga Naţională.
În sferturile de finală campioanele au întâlnit pe Ştiinţa Baia Mare şi au reuşit să se califice fără prea mari probleme. Încă e la pauză elevele lui Radu Voina luaseră un avantaj liniştitor, 19-11 şi diferenţa de pe tabela de marcaj a continuat să se mărească, în ciuda faptului că tehnicianul chimis a rulat întreg lotul aflat pe foaia de arbitraj. Finalmente a fost 36-24 pentru Oltchim care se califica en-fanfare în semifinale. Celelalte trei formaţii rămase în competiţie au eliminat echipe mai bine cotate: Oţelul Galaţi pe Universitatea Cluj-Napoca, HCM Roman pe HC Zalău şi Dunărea Brăila pe CSM Bucureşti. Pentru echipa vâlceană au punctat în meciul cu Ştiinţa Baia Mare: 6, Manea 6, Stanca 5, Curea 5, Vizitiu 4, Gatzel 3, Pidpalova 2, Managarova 2, Farcău 1, Ozel 1, Luca 1.

În semifinale, Oltchim a dat piept cu HCM Roman şi nici de această dată Valentina Elisei şi compania nu au apăsat pedala de acceleraţie. Campioana României a condus de la un capăt la celălalt al meciului şi la pauză aveau deja 20-14. Moldovencele s-au străduit din răsputeri să ţină pasul cu vâlcencele dar nu au reuşit decât în rare ocazii să pună probleme. La final a fost 42-30 şi elevele lui Voina mergeau în finală, acolo unde întâlneau pe Oţelul Galaţi, câştigătoare în faţa echipei din Brăila, scor 27-22. În penultimul act al Cupei României pentru Oltchim au punctat: Geiger 7, Stanca 5, Farcău 5, Nechita 4, Curea 4, Luca 4, Elisei 4, Meiroşu 3, Ozel 2, Manea 2, Gatzel 1, Pidpalova 1.

Finala a fost interesantă şi Oţelul Galaţi a reuţit să menţină suspansul mai bine de o repriză. Oltchim a început tare, a condus şi la şapte goluri în primele minute, 9-2 în minutul 10. Oltencele s-au relaxat prea repede şi gălăţencele au revenit treptat, chiar dacă Radu Voina a încercat în permanenţă să-şi impulsioneze elevele. Oltchim a intrat la cabine în avantaj minim, 18-17 dar puţină lume conta pe o surpriză de proporţii, chiar dacă Galaţiul a egalat la 18 imediat după pauză. A fost un simplu foc de paie pentru că vâlcencele au apăsat pe acceleraţie, s-au apărat perfect şi au marcat de şase ori consecutiv, risipind emoţiile, După 24-18 finalul meciului a fost la discreţia roş-albastrelor care au câştigat în final cu 40-29 şi şi-au trecut în cont a 14-a cupă din istoria clubului.
Pentru Oltchim au marcat: Elisei 5, Nechita 5, Managarova 5, Stanca 5, Manea 4, Ozel 4, Curea 4, Vizitiu 3, Meiroşu 3, Luca 1, Gatzel 1. Pentru Oţelul Galaţi au punctat: Horjea 12, Artean 4, Cioaric 3, Curtean 3, Bodârlău 2, Tudor 2, Trandafir 2, Mărginean 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe