CSM poate scăpa total de emoţii dacă învinge sâmbătă pe FC Argeş

miercuri, 11 mai 2011

Victorie egal salvare

CSM poate scăpa total de emoţii dacă învinge sâmbătă pe FC Argeş

Cu patru etape înainte de finalul acestui campionat, CS Municipal este la zece puncte distanţă de ultima poziţie a actualului clasament, singura care duce în eşalonul trei. Vâlcenii antrenaţi de Laurenţiu Tudor vor evolua pe propriul teren contra echipei FC Argeş şi în cazul unei victorii nu mai pot retrograda, indiferent de rezultatele din ultimele trei runde ale Seriei a II-a. De partea cealaltă, oaspeţii sunt la numai şase puncte de retrogradare şi vin la Râmnicu Vâlcea cu gândul declarat de a obţine măcar un punct. În runda precedentă, municipalii au pierdut clar, 0-4, în faţa echipei UTA Arad, în timp ce piteştenii au remizat pe propriul teren, 1-1, în faţa formaţiei FC Bihor Oradea, una dintre favoritele la promovarea în Liga I. Disputa din tur a născut multe controverse şi tensiuni în lotul vâlcean. FC Argeş s-a impus cu scorul de 4-2 şi conducerea vâlceană a decis să excludă din lot trei fotbalişti, probabil suspectaţi de balt. Şi numai un punct cucerit de vâlceni îi poate scăpa de griji, singura condiţie fiind ca ACU Arad să cedeze pe propriul teren în faţa Petrolului Ploieşti.

Tehnicieni premiaţi pentru transferul lui Brănescu

În pauza meciului dintre CS Municipal şi Unirea Alba Iulia, câştigat de vâlceni, au fost premiaţi o serie de tehnicieni care au lucrat cu portarul Laurenţiu Brănescu, transferat la Juventus Torino. Astfel, au primit plicuri cu bani antrenorii Emil Popescu, Emil Ciulei, Bogdan Mihalache, Robert Tufişi, Cristi Lazăr, Gabriel Mangalagiu, Gheorghe Lepădatu, Emanuel Moldoveanu, Marius Pufu, Cristi Bora, Eugen Catrinoiu şi Viorel Ciofâcă. Aceşti au încasat sume între 10 şi 20 de miloane de lei vechi, în funcţie de contribuţia pe care au avut-o la formarea căpitanului naţionalei României under 17. Surprinzător, pe listă nu s-a regăsit şi antrenorul secund din Zăvoi, Mitică Teleşpan, cel despre care se spune că nu va mai antrena în Zăvoi în sezonul viitor. "E o ideee mai veche, am pus-o acum în practică, am vrut să-i prezentăm în faţa propriilor suporteri pe aceşti oameni minunaţi care au contribuit la cariera lui Laurenţiu Brănescu. Le mulţumesc pe această cale, sunt convins că vor urma şi alţi jucători de valoare, pe care fie îi vom transfera în străinătate pe sume bune ca pe Brănescu, fie îi păstrăm la noi. Anul viitor, ne dorim să ne batem la promovare, le promit vâlcenilor că vom face tot ce ne stă în putinţă să fim acolo sus, să ne ajute Dumnezeu să avem capacitatea să luăm deciziile cele mai bune, ne sfătuim mereu cu oamenii de fotbal", a declarat viceprimarul Râmnicului, Cosmin Constantinescu.

Rezultate:

FC Silvania - Poli Iaşi 0-3, la masa verde
Unirea Alba Iulia va sta
UTA Arad - CSM Râmnicu Vâlcea 4-0
FC Argeş - FC Bihor Oradea 1-1
Alro Slatina - Dacia Mioveni 0-2
Mureşul Deva - ACU Arad 2-1
Petrolul - Voinţa Sibiu 1-0
Gaz Metan Craiova - Arieşul Turda 1-1

Clasament:

1. Petrolul Ploieşti 24 15 4 5 40-21 49
2 Dacia Mioveni 24 14 6 4 34-13 48
3. FC Bihor Oradea 24 14 6 4 34-15 48
4 Voinţa Sibiu 24 12 8 4 29-13 44
5 Politehnica Iaşi 24 12 4 8 36-26 40
6 Alro Slatina 24 11 6 7 34-24 39
7 FCM UTA Arad 25 12 6 7 42-33 30
8 CSM Râmnicu-Vâlcea 24 9 3 12 30-32 30
9 Gaz Metan Craiova 24 7 7 10 31-31 28
10 Arieşul Turda 23 6 9 8 20-22 27
11 FC Argeş Piteşti 24 7 5 12 23-34 26
12 Mureşul Deva 25 7 5 13 29-41 23
13 ACU Arad 24 5 7 12 16-29 22
14 Unirea Alba-Iulia 24 5 5 14 15-34 20

Etapa viitoare:

FC Silvania - Unirea Alba Iulia 0-3, la masa verde
UTA arad va sta
CSM - FC Argeş
Dacia Mioveni - Mureşul Deva
ACU Arad - Petrolulul Ploieşti
Voinţa Sibiu - CFR Craiova
Poşi Iaşi - Arieşul Turda

Handbal feminin

Oltchim, din nou în sărbătoare

Duminică, echipa de handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va juca ultima partidă a acestui campionat, pe propriul teren în faţa formaţiei Ştiinţa Baia Mare. La finele meciului handbalistele antrenate de Radu Voina şi Aurelian Roşca vor primi medaliile de campioane ale României. Formaţia roş-albastră a ajuns la titlul cu numărul 17 din istorie şi la finele acestei luni âşi doreşte să-şi treacă în cont şi un alt trofeu intern, Cupa României. Mai mult ca sigur, la festivitatea de duminică vor fi prezenţi şi oficiali ai Federaţiei Române de Handbal, printre care nu este exclusă nici prezenţa preşedintelui Cristian Gaţu.

Amariei se întoarce în România. O soluţie pentru Oltchim?

Oficialii echipei daneze de handbal feminin, viborg, au anunţat-o pe românca Amariei că nu va mai face parte din lotul care va ataca sezonul viitor, din cauza problemelor financiare. O altă jucătoare aflată în situaţia lui carmen este Maia Savic. Am avut parte de un an frumos la Viborg, dar din păcate a fost accidentarea care m-a scos mult timp din circuit. Rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor, aşa că e mai bine să întrerupem colaborarea. E posibil să şi rămân în Danemarca în viitor, dar şi să merg la alt club. Sunt şi alte posibilităţi pe care mă gândesc să le iau în calcul, dar după încheierea sezonului. Poate chiar o revenire în România", a declarat Amariei. Totuşi, este puţin probabil un transfer al interului la Oltchim Râmnicu Vâlcea, chiar dacă ardeleanca a mai jucat pentru campioana României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe