Circa 140 de şomeri au finalizat un curs de formare profesională şi s-au angajat

miercuri, 11 mai 2011

• În primele patru luni din anul 2011,

Circa 140 de şomeri au finalizat un curs de formare profesională şi s-au angajat

Una dintre măsurile active cu impact asupra statutului profesional al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă este recalificarea profesională. În acest sens, AJOFM Vâlcea oferă gratuit atât şomerilor indemnizaţi cât şi celor neindemnizaţi, posibilitatea de a urma un curs de formare profesionala specific pregătirii, aptitudinilor şi dorinţei fiecărei persoane. Totodată, refuzul de a participa la o formă de pregătire indicată de consilierul privind cariera, atrage dupa sine încetarea indemnizaţie de şomaj.

În acest sens, în perioada următoare se vor deschide mai multe cursuri de formare profesională în judeţul Vâlcea, la care cei interesaţi se mai pot înscrie: lucrător în comerţ, competenţe limba engleză, zidar, ospătar, tehnician maseur.
Aceste cursuri vor avea o durată de desfăşurare cuprinsă între 2 luni şi 9 luni, în funcţie de complexitatea fiecărei forme de pregătire profesională. Menţionăm că la solicitarea agenţilor economici sau a şomerilor se pot organiza orice fel de cursuri aprobate prin metodologia Ministerului Muncii.

„Vă pot spune că anual, AJOFM Vâlcea are cuprinşi la cursuri de formare profesională peste 1200 de persoane, din care mai mult de jumătate îşi găsesc de lucru în primul an de la finalizarea pregătirii. Spre exemplu, în anul 2010, din 1.430 de cursanţi, 833 s-au încadrat în muncă, iar pe primele patru luni din anul 2011 avem 138 de şomeri care au finalizat un curs de formare profesională şi s-au angajat", a precizat directorul executiv al AJOFM Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe