Chestorul Stoica răspunde la comenzi politice?

duminică, 15 mai 2011

• Ministrul Valentin Iliescu îşi bagă coada în transportul judeţean,

Chestorul Stoica răspunde la comenzi politice?

Nicu Trandafir

Ziarul de Vâlcea i-a transmis săptămâna trecută o scrisoare chestorului de poliţie Ion Stoica, şeful IPJ Vâlcea, prin care îi semnalam abuzul comis de agentul de poliţie Gheorghe Sîrbu. Concret, în data de 27.04.2011, agentul de la Poliţia Rutieră Vâlcea a reţinut plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare ale microbuzului VL 54 ANT aparţinând societăţii Antares SA ce efectua legal transport de călători pe traseul Râmnicu Vâlcea - Drăgăşani. Le prezentăm şi cititorilor noştri integral această scrisoare:
 
„Vă semnalăm din nou faptul că în data de 27.04.2011, agentul de poliţie Gheorghe Sîrbu a comis un ABUZ, reţinând placutele cu numerele de inmatriculare si certificatul de inmatriculare ale microbuzului VL 54 ANT aparţinând societăţii Antares SA ce efectua transport de călători pe traseul Râmnicu Vâlcea - Drăgăşani.
În susţinerea acestei informaţii vă prezentăm următoarele informaţii şi constatări ale departamentului de investigaţii al „Ziarului de Vâlcea":
 
In data de 27.04.2011 un agent al Serviciului Rutier Valcea a retinut placutele cu numerele de inmatriculare si certificatul de inmatriculare si a sanctionat S.C. ANTARES TRANSPORT S.A. cu amenda contraventionala in cuantum de 10.000 lei motivand ca microbuzul apartinand societatii S.C. ANTARES TRANSPORT S.A. „a efectuat transport public rutier local de  in baza unei licente „suspendate".

S.C. ANTARES TRANSPORT S.A. detine licenta pentru efectuarea acestui traseu, iar licenta se afla in original chiar la bordul vehiculului, prin urmare in posesia conducatorului auto, asadar reprezentantul Politiei a comis un abuz. Chiar in descrierea faptei, agentul rutier arata ca traseul se executa in baza licentei de traseu Seria LT nr. 154067/9 care s-a aflat la bordul masinii.

Din cuprinsul descrierii contraventiei reiese ca Antares Transport: 
„a efectuat transport public rutier local de persoane traseul 044 (...) in baza licentei de traseu seria LT nr. 154067/9  licenta de traseu suspendata de catre instantele de judecata -  irevocabil conform adresei ARR - Agentia Valcea nr. 3174/19.04.2011." Concluzia care se poate trage este ca ARR Agentia Valcea este mai presus decat Inalta Curte de Casatie si Justitie conferind valoarea suprema de irevocabilitate hotararilor judecatoresti, printr-o simpla si banala adresa.
           
Potrivit dispozitiilor art. 2 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor:
 
(1)(1)Prin legi sau prin hotărâri ale Guvernului se pot stabili şi sancţiona contravenţii în toate domeniile de activitate. Prin legi, ordonanţe sau hotărâri ale Guvernului se pot stabili şi sancţiona contravenţii în toate domeniile de activitate.

(2)Prin hotărâri ale autorităţilor administraţiei publice locale sau judeţene se stabilesc şi se sancţionează contravenţii în toate domeniile de activitate pentru care acestora le sunt stabilite atribuţii prin lege, în măsura în care în domeniile respective nu sunt stabilite contravenţii prin legi, ordonanţe sau hotărâri ale Guvernului. „
 
Avand in vedere aceste prevederi legale este evident ca prin niciun alt act nu se pot stabili si sanctiona contraventii, fie ele adrese emise chiar de catre ARR Agentia Valcea. Serviciul Rutier Valcea are obligatia sa constate, potrivit competentelor ce-i revin, el insusi daca s-a incalcat o anumita dispozitie legala! Este inadmisibil ca procesul verbal sa fie intocmit in baza unei adrese emise de catre o alta institutie, ARR - Agentia Valcea neavand nici personalitate juridica. In cazul societatii Antares Transport, ARR Valcea a constatat contraventia prin adresa trimisa catre Politie, iar Politia  Rutiera a executat!
  
In ceea ce priveste masura complementara, privind retinerea placutelor si a certificatului de inmatriculare, in data de 12 ianuarie 2011, ARR - Agentia Valcea a aplicat aceeasi sanctiune - retinerea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare. Prin Hotararea nr. 59/2011, Tribunalul Valcea a dispus, in dosarul nr. 437/90/2011, suspendarea executarii actelor prin care s-a dispus retinerea placutelor de inmatriculare si a certificatelor de inmatriculare.
 
Avand in vedere aceasta situatie, ARR - Agentia Valcea a emis adresa mentionata in procesul verbal de contraventie, in baza careia Politia rutiera a emis procesul verbal de contraventie si a dispus o noua retinere a placutelor de inmatriculare si a numerelor de inmatriculare.
ARR-Agentia Valcea a emis Procesul verbal Seria RPCR Nr. 000788 din12.01.2011 prin care a retinut placutele de inmatriculare VL 54 ANT si certificatul de inmatriculare      Vooo78471L,  proces verbal  suspendat de catre Tribunalul Valcea.                 
                 
Pe de alta parte, retinerea placutelor si a numerelor de inmatriculare pentru VL 54 ANT este suspendata de drept, in temeiul dispozitiilor art.14 din Legea contenciosului administrativ, iar agentul constatator avea obligatia sa tina cont de dispozitiile acestei hotarari.
Agentul constatator nu poate invoca ca nu a avut cunostinta de aceasta hotarare. Placutele de inmatriculare si certificatul de inmatriculare, dupa retinerea lor de catre ARR-Agentia Valcea, au fost inaintate Politiei rutiere, iar dupa pronuntarea Hotararii  nr. 59/2011,  Politia Rutiera a restituit placutele si certificatul de inmatriculare societatii Antares.
Cu aceasta ocazie, s-a intocmit procesul verbal din 08.02.2011, la sediul Serviciului Rutier Valcea, intre reprezentantul serviciului Rutier Andrei Dumitru Emilian si reprezentantul legal al SC ANTARES TRANSPORT SA, prin care, la pozitia 5 este individualizat si vehiculul VL 54 ANT."
 
Din verificările noastre reiese o implicare în aceste evenimente şi a factorului politic. Concret, deţinem informaţii că ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a bătut cu pumnul în masa conducerii IGP ca „Antares să fie oprit cu orice preţ să mai opereze pe traseul Drăgăşani - Râmnicu Vâlcea". Aşa a primit „undă verde" pentru această operaţiune IPJ Vâlcea. Implicarea domnului Iliescu în acest conflict dintre operatorii de transport din judeţul Vâlcea are directă legătură cu viitoarea sa candidatură pe Colegiul Drăgăşani... 
 
Având în vedere aceste aspecte, aşteptăm un răspuns (de data aceasta mai bine documentat şi formulat în baza legilor în vigoare, care guvernează activitatea POLIŢIEI ROMÂNE) din partea chestorului Ion Stoica, în calitate de comandant al IPJ Vâlcea.
 

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe