Vasile Blaga, întâmpinat doar de câţiva pedelişti vâlceni

miercuri, 20 aprilie 2011

Vasile Blaga, întâmpinat doar de câţiva pedelişti vâlceni

• candidatul la preşedinţia PDL şi-a prezentat la Râmnicu Vâlcea moţiunea intitulată „O Românie dreaptă, o Românie europeană"

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga s-a aflat marţi la Râmnicu Vâlcea unde, la Cinematograful Ostroveni şi-a prezentat moţiunea intitulată „O Românie dreaptă, o Românie europeană" Blaga candidează la funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal, fiind principalul adversar al actualului preşedinte, Emil Boc. Neoficial, Blaga este principalul favorit în cursa pentru şefia PDL, iar neoficial el este şantajat de camarila portocalie Liviu Negoiţă - Udrea - Boc - Băsescu prin mai multe dosare penale, aflate în diferite stadii.

La Vâlcea, Vasile Blaga a fost însoţit de mai mulţi susţinători, printre care şi Cristian Boureanu, din partea Organizaţiei PDL Vâlcea el fiind însoţit peste tot de preşedintele organizaţiei judeţene, Dorel Jurcan. Blaga a declarat că momentul mai 2001 poate fi reeditat, atunci când mulţi credeau că Petre Roman va fi ales, dar în final preşedinte al PD a ajuns Traian Băsescu. Întâlnirea lui Blaga cu pedeliştii vâlceni a durat două ore. „Mergem în toate organizaţiile şi ne prezentăm echipa. Voi câştiga preşedinţia partidului. Conduc pentru a câştiga, nici nu îmi pun problema să nu câştig această bătălie. Este absolut nevoie de o nouă reorganizare administrativă a României şi ea trebuie făcută, am spus-o în permanenţă, de toate forţele politice, pentru că aici intervin foarte multe orgolii care ţin de un patriotism local sănătos de altfel.

Am dat exemplu azi la Vâlcea, sunt state europene, ca de exemplu Polonia, care, după 1990, au făcut două reforme, se pregătesc de a treia", spune Vasile Blaga. Potrivit lui Blaga, actualele euroregiuni din ţara noastră sunt prea mici pentru a accesa pe termen lung fonduri europene. „Şi România va trebui să o facă, euroregiunile noastre sunt prea mici, trebuie să aibă în jur de 3 milioane de locuitori pentru a fi eligibile pe termen lung pe fonduri europene. Un singur lucru este clar şi l-am spus în urmă 2 săptămâni la Harghita: niciodată pe criterii etnice. Nu consider faptul că Emil Boc porneşte cu un avantaj prin declaraţiile recente făcute de preşedintele României.

Eu cunosc partidul de 20 de ani şi la Convenţia din mai este posibil să se reediteze schimbul de ştafetă dintre Petre Roman şi Traian Băsescu", a mai spus Blaga.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la Covasna, că în proiectul de modificare a Constituţiei, care va fi trimis Parlamentului după sărbătorile de Paşte, a introdus ideea de regiuni, subliniind că ele vor fi definite prin lege pe criterii sociale şi economice şi nicidecum pe criterii etnice. Şeful statului a menţionat că optează pentru această reorganizare administrativ-teritorială din considerente de eficienţă şi pragmatism

Cristian Boreanu, deputat PDL de Argeş spune că democrat-liberalii îşi asumă tot ce a făcut acest Guvern. „Programul este al partidului, au fost măsuri grele, vremuri grele, dar Vasile Blaga pate să renască spiritual partidul, poate aduce forţă şi este neapărat nevoie de acest lucru. Să nu uităm că Blaga are 20 de ani în acest partid, cunoaşte foarte bine partidul. Istoria PD spune că partidul este unitar. Niciodată nu au fost rupturi", afirmă Boureanu.
PDL îşi vor alege structurile de conducere pe 14 şi 15 mai, principalii competitori fiind Emil Boc şi Vasile Blaga. Theodor Paleologu a recunoscut deja că nu are nici o şansă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe