Trei trimestre de scădere consecutivă a ratei şomajului în judeţul Vâlcea

miercuri, 6 aprilie 2011

• Comunicat de presă

Trei trimestre de scădere consecutivă a ratei şomajului în judeţul Vâlcea

• de la 10,05% în  iulie 2010, la 5,7% în martie 2011

Dacă la sfârşitul lunii iulie 2010 rata şomajului în judeţul Vâlcea era de 10,05%, la 31 martie 2011 aceasta s-a diminuat semnificativ până la 5,7% .Practic, ne aflăm în cel de-al treilea trimestru de scădere consecutivă a ratei şomajului, datorată în principal următorilor factori: angajările realizate prin programele de măsuri active, în special în urma organizării de Burse ale Locurilor de Muncă; reluarea activităţilor din domeniul construcţiilor; modificările legislative care limitează accesul la indemnizaţia de şomaj.

La data de 31.03.2011 în judeţul Vâlcea erau înregistraţi 10.354 de şomeri, din care şomeri indemnizaţi 5.357, faţă de luna februarie a.c. când erau 11.791 de şomeri şi o rată a şomajului de 6,5%.
Comparativ cu anul trecut, rata şomajului în judeţul Vâlcea este cu 3,1 puncte procentuale mai mică (în luna martie 2010 înregistrăm o rată de 8,6% şi un număr de 15.561 şomeri). Ca urmare, şi efortul bugetar a scăzut, în sensul înjumătăţirii cheltuielilor efectuate cu plata indemnizaţiei de şomaj, excedentul bugetar rezultat putând fi astfel îndreptat către măsuri active de stimulare a ocupării forţei de muncă.

AJOFM Vâlcea va continua să-şi îndeplinească obiectivele prevăzute de legislaţia în vigoare şi cuprinse în Programul de Guvernare, iar în acest sens vă informăm că la sfârşitul săptămânii viitoare, pe 15 aprilie 2011, se va organiza la Rm. Vâlcea o nouă Bursă a Locurilor de Muncă care va avea un caracter general, adresându-se tuturor categoriilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Director AJOFM Vâlcea,
Dumitru Nicu Cornoiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe