Sparle si soparle

miercuri, 20 aprilie 2011

Sparle si soparle

• O veste bună pentru vâlceni a venit chiar din partea Guvernului: miercuri, 20 aprilie, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru cele cinci lucrări din cadrul programului prioritar „10.000 km drumuri judeţene şi de interes local" din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Cele cinci obiective de investiţii sunt: drumul DJ 703G, Jiblea-Berislăveşti, drumul DJ 665 Izvoru Rece-Vaideeni-Horezu, drumul DJ 643 Laloşu-Făureşti-Găneşti, drumul DJ 703N Berislăveşti-Releu Cozia, şi drumul DJ 677 Mădulari- Şuşani-limită judeţ Olt.

• Atunci când a plecat de la PSD la PNL, patronul „de carton" de la Vilcart Călimăneşti, Dumitru Tărăşenie, a „uitat" să spună ce studii are la bază, pentru că se pare că acesta şi-a luat recent o diplomă la o facultate cu sediul... printr-un balcon sau prin beciul unei case.

• Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 14 aprilie, decretul privind eliberarea din funcţie a judecătoarei Adriana Mărăcinescu Dinescu, judecător cu grad de curte de apel la Tribunalul Vâlcea, ca urmare a pensionării. Judecătoarea este celebră pentru că în 2006 a fost cea care l-a eliberat din arest pe fostul primar Mircia Gutău, însă DNA a făcut atunci recurs şi a câştigat.

• Cu toate că avea interdicţie clară de a nu face publicitate chiar de la Ministerul Economiei, directorul de la Oltchim, Constantin Roibu, a decis cu de la sine putere să aloce anul trecut suma de circa 7,5 miliarde de lei vechi pentru publicitate şi reclamă. Cine s-a „înfruptat" din caşcavalul de la Oltchim nu este greu de dedus, asta dacă ne luăm după reclamele şi articolele favorabile lui Roibu care au apărut prin presa locală.

• Tot despre Roibu trebuie să spunem că acesta vrea să ceară acordul acţionarilor pentru a prelungi contractul de închiriere cu FCT Industrial cu încă şase ani. Se pare că „luxemburghezii" sunt printre „preferaţii" de la Oltchim, având în vedere că o parte din producţia realizată de combinat este vândută mai departe de acest FCT Industrial. De fapt, FCT Industrial SRL Râmnicu Vâlcea este deţinută de firmele Tyco International Holding din Luxemburg (99,99%) şi Stralen Investments Limited din Gibraltar (0,001%). În urmă cu doi ani, cei doi asociaţi au decis majorarea capitalului social al SC FCT Industrial SRL Râmnicu Vâlcea, prin contribuţia în numerar a asociatului Tyco International Holding, societate care a contractat de la Tyco International Holding Luxemburg - Sucursala Schafthausen un împrumut în valoare totală de 6 milioane de lei, rambursabil în zece ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe