|joi, septembrie 23, 2021
  • Follow Us!

Senatorul Dorel Jurcan rămâne optimist cu privire la evoluţia economică 

Senatorul Dorel Jurcan rămâne optimist cu privire la evoluţia economică

În cadrul conferinţei de presă desfăşurată vineri, 15 aprilie, senatorul Dorel Jurcan, preşedintele PDL Vâlcea, şi-a declarat optimismul cu privire la evoluţia economică a ţării în acest an şi la măsurile pe care le va lua Guvernul cu privire la salariile bugetarilor şi pensii. „Guvernul României, PDL-ul şi toţi cei care susţin coaliţia guvernamentală, sunt optimişti având în vedere faptul că economia naţională a început să se aşeze pe un trend crescător. Cu toate că nivelul indicatorilor macroeconomici nu sunt foarte ridicaţi, noi suntem încrezători că totuşi are acel semn de plus.

Potrivit datelor Comisiei Naţionale de Prognoză, rezultatele economice ale lunii februarie 2011 au fost mai bune decât cele din luna ianuarie, media din primele două luni ale acestui an fiind superioară mediei din trimestrul patru al anului 2010. Referitor la producţia industrială, în primele două luni din acest an a crescut cu 12,2% faţă de perioada similară din anul trecut. Semnificativ este că această evoluţie s-a datorat aproape în exclusivitate industriei prelucrătoare, care şi-a majorat volumul de activitate cu aproape 15% în februarie 2011, faţă de februarie 2010. În construcţii, situaţia este aproximativ asemănătoare, volumul lucrărilor în construcţii fiind cu 7,5% peste nivelul lunii ianurie 2011.

Ca o concluzie generală, noi sperămn ca economia naţională să se aşeze pe un trend crescător, astfel încât la sfârşitul acestui an să avem o creştere de 4-5%. Acest lucru va permite Guvernului ca să îndrepte măsurile cu caracter restricţionar şi să compenseze tot ce s-a luat din salariile bugetarilor în anul 2010″, este de părere senatorul Dorel Jurcan. (P.C.)

Leave a Response