Primarul din Boişoara, Petre Popescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA

miercuri, 13 aprilie 2011

Primarul din Boişoara, Petre Popescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA

• în vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra casei construite aparţinând lui Petre Popescu

Zilele trecute, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a primarului din Boişoara Petre Popescu, arestat preventiv, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită în formă continuată; şi Ovidiu Ciogescu, arestat preventiv în altă cauză a DNA, administrator al SC Electrovâlcea SRL Râmnicu Vâlcea, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: dare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu infracţiunea de dare de mită în formă continuată. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Vâlcea.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în perioada anilor 2006 - 2010, inculpatul Petre Popescu, în calitate de primar al comunei Boişoara, a atribuit şi încheiat cu două societăţi comerciale (SC Electrovâlcea SRL SC şi SC Marvelov SRL) controlate de Ovidiu Ciogescu mai multe contracte de achiziţie publică (de furnizare de produse şi de lucrări), în valoare totală de 4.887.872 lei, echivalentul a aproximativ 1.289.676 euro, cu încălcarea normelor ce reglementează achiziţiile publice. Unul dintre aceste contracte este în curs de execuţie (o lucrare de canalizare). Lucrările de construcţie a imobilului au fost executate de firma SC Electrovâlcea SRL Rm. Vâlcea.

În schimb, în cursul anului 2008, Ovidiu Ciogescu i-a construit lui Popescu Petre o casă cu două nivele în comuna Boişoara în valoare de 392.664 lei (materiale şi manoperă) şi i-a dat un aparat electrocasnic în valoare de 1.079 lei.
Pentru a ascunde infracţiunea de corupţie, inculpaţii Petre Popescu şi Ovidiu Ciogescu au redactat şi semnat un contract de execuţie de lucrări încheiat în fals între SC Marvelov SRL şi Popescu Petre, în condiţiile în care acest act nu a fost înregistrat în evidenţa contabilă a acestei firme şi nici alte documente contabile în legătură cu acest contract (situaţii de lucrări, facturi fiscale, chitanţe, etc.). În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra casei construite aparţinând inculpatului Popescu Petre.
Îa data de 23 martie 2011, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor anticorupţie şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Popescu Petre pe un termen de 29 de zile.

Prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, a emis Ordinul nr. 155/31.03.2011 privind suspendarea mandatului primarului comunei Boişoara, Petre Popescu, se precizeaza intr-un comunicat remis de Prefectura. Ordinul a fost dat ca urmare a comunicarii Tribunalului Arges din 31 martie, referitoare la arestarea preventiva a primarului din Boisoara, pe o perioada de 29 de zile, incepand cu 23.03.2011, pana la 20.04.2011, inclusiv. Conform sursei citate, „prin Ordinul nr. 155 se constata suspendarea de drept a mandatului de primar al domnului Popescu Petre incepand cu 28.03.2011, ca urmare a arestarii preventive. Data respectiva este cea la care incheierea din dosarul penal, in care s-a dispus arestarea preventiva, a ramas definitiva prin respingerea recursului ca nefondat. Suspendarea de drept a mandatului de primar va dura pana la incetarea masurii arestarii preventive, iar Ordinul nr. 155/31.03.2011 a fost comunicat domnului Popescu Petre la locul de detentie (arestul din sediul IPJ Arges), precum si Ministerului Administratiei si Internelor, Primariei si Consiliului Local al comunei Boisoara". Consiliul Local Boisoara va organiza o sedinta pentru delegarea atributiilor primarului, pe perioada suspendarii, viceprimarului in functie. Tot atunci va fi desemnat un consilier local care va exercita atributiile de viceprimar, pe aceeasi perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe