Primăria Râmnicului, pe punctul de a pierde din nou Hala Centrală

duminică, 10 aprilie 2011

• Judecătoria Sibiu a dat soluţie favorabilă societăţii Univers SA

Primăria Râmnicului, pe punctul de a pierde din nou Hala Centrală

Luni, 4 aprilie 2011, magistraţii Judecătoriei Sibiu s-au pronunţat în Dosarul nr. 9772/288/2008, ce a avut ca obiect plângerea formulată de Primăria Râmnicului în contradictoriu cu SC Univers SA şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Vâlcea, privind anularea încheierii OCPI Vâlcea nr. 23659/19.06.2008 privind înscrierea dreptului de proprietate al SC Univers SA asupra imobilului „Hala Centrală". Astfel, la acest termen, judecătorii de la Sibiu au admis excepţia lipsei calităţii procesual pasive a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Vâlcea şi, în consecinţă, au respins plângerea formulată în contradictoriu cu această instituţie. Totodată, magistraţii au respins plângerea formulată de Primăria Râmnicului împotriva SC Univers SA, ceea ce înseamnă că dacă municipalitatea nu face recurs la soluţia Judecătoriei Sibiu, Hala Centrală se poate reîntoarce în proprietatea SC Univers SA.

Litigiul în care a fost implicat SC Univers SA a privit înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate al societăţii comerciale asupra imobilului „Hala Centrală", alcătuit din construcţie Hală (subsol - 576 mp, plus parter - 595 mp, plus etaj - 418 mp), teren aferent - 1.074 mp şi spaţii comerciale laterale. Trebuie să mai spunem că, în acest proces, reclamant a fost Primăria Râmnicului.

În urmă cu trei ani, Curtea de Apel Piteşti a admis recursul înaintat de societatea Univers, a anulat încheierea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Vâlcea din 30 mai 2006 şi s-a radiat înscrierea dreptului de proprietate asupra Halei Centrale şi a terenului în suprafaţă de 1074 de metri pătraţi. După redactarea Deciziei nr. 134/31 martie 2008 a Curţii de Apel Piteşti, societatea Univers a obţinut o copie legalizată şi a efectuat formalităţile la OCPI Vâlcea, pentru rectificarea cărţii funciare pentru imobil şi terenul de sub acesta. Reprezentanţii Univers spuneau atunci că Încheierea OCPI Vâlcea nr. 13809/30 mai 2006 era nelegală, întrucât Primăria Râmnicului nu era proprietar decât asupra clădirii Halei Centrale, fără spaţiile comerciale laterale şi fără terenul aferent.

În luna aprilie 2010, primarul Romeo Rădulescu a tăiat panglica inaugurală a Halei Centrale din municipiul Râmnicu Vâlcea. O construcţie refăcută în totalitate cu fonduri din bugetul local, care au însumat aproximativ 3,3 milioane de lei. În anul 1892 a fost construită Piaţa Centrală, iar la zece ani după s-a derulat un proiect care să îmbunătăţească construcţia. În anul 2006, Primăria Râmnicului a demarat studiul de fezabilitate şi întocmirea dosarului pentru refacerea imobilului, iar în 2009 au demarat efectiv lucrările.

(P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe