O companie cipriota a ajuns sa detina aproape 12% din titlurile Oltchim, dupa ce luni a cumparat 8,8% din actiunile combinatului

vineri, 8 aprilie 2011

O companie cipriota a ajuns sa detina aproape 12% din titlurile Oltchim, dupa ce luni a cumparat 8,8% din actiunile combinatului

Pachetul de 8,8% din actiunile Oltchim Ramnicu Valcea vandut luni pe piata Deal a Bursei de Valori Bucuresti, pentru suma de 13,9 milioane de lei, a fost achizitionat de firma cipriota Nachbar Services, se arata intr-o raportare remisa BVB. Actiunile achizitionate luni se adauga pachetului de 3,12% detinut anterior de Nachbar Services, astfel incat compania cipriota controleaza in prezent 11,92% din actiunile combinatului chimic.

Conform raportarii postate pe site-ul BVB, principalul actionar al Nachbar Services este Carlson Ventures International.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea este controlat de Ministerul Economiei, cu o participatie de 54,79%, iar grupul german PCC SE detine 12,15% din actiuni.

Tranzactii speciale cu 8,8% din actiunile Oltchim, in valoare de 30,2 milioane lei

de Dragos Comache HotNews.ro
Marţi, 5 aprilie 2011, 16:45 Economie | Burse

 

Actiunile Oltchim Ramnicu Valcea continua sa se afle si marti in atentia investitorilor de la Bursa de Valori Bucuresti, unde, cu jumatate de ora inainte de inchiderea sedintei de tranzactionare, au avut loc tranzactii cu 8,8% din actiunile societatii. La ora 15:53, pe piata Deal a BVB au avut loc cinci tranzactii cu actiunile Oltchim prin care s-au transferat 30,2 milioane de actiuni, la un pret de 0,45 lei/titlu.

Valoarea totala a celor cinci tranzactii a fost de 13,59 milioane de lei.

"Interesul in crestere pentru titlurile Oltchim, manifestat intr-o crestere accelerata a cotatiei bursiere, s-a materializat in sedinta de azi prin efectuarea unor tranzactii semnificative care au generat volume de circa 10% din capitalul societatii. Evolutia Oltchim vine sa sublinieze interesul in crestere fata de piata bursiera romaneasca pe fundalul cresterii semnificative a lichiditatii bursiere in ultimele saptamani", a declarat Alin Brendea, director de operatiuni al Prime Transaction, intr-un comunicat de presa.

Actiunile Oltchim au inchis sedinta de marti cu o apreciere de 10,19% si un pret de 0,4540 lei/unitate. Treanzactiile de pe piata Regular s-au ridicat la 1,74 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe