La conducerea Oltchim, Petre Berbecaru în locul lui Ioan Gavrilescu

duminică, 10 aprilie 2011

La conducerea Oltchim, Petre Berbecaru în locul lui Ioan Gavrilescu

• Adunarea Generală a CS Oltchim s-a întrunit la sala polivalentă Traian sub privirile preşedintelui FRH, Cristian Gaţu • Constantin Roibu a anunţat că echipa are finanţare până la finele sezonului

Galeria Brigada Zăvoi a anunţat un miting de susţinere a echipei Oltchim care să se desfăşoare chiar în timpul Adunării Generale a clubului. În faţa sălii polivalente Traian s-au strâns aproximativ 30 de roş-albaştri, îmbrăcaţi în culorile clubului, doi dintre suporteri fiind delegaţi să participe la lucrările Adunării Generale a clubului. Şedinţa, la care au participat ca invitaţi viceprimarul Râmnicului, Cosmin Constantinescu şi preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a început cu un discurs al preşedintelui Ioan Gavrilescu. Toţi cei prezenţi l-au căutat din priviri pe managerul SC Oltchim, Constantin Roibu, cel care nu a venit dar despre care se spunea că a trimis o scrisoare membrilor fondatori. Se mai zvonea că Gavrilesuc urma să-şi retragă demisia din funcţia de preşedinte dar acesta a rămas categoric pe poziţii: "L-am informat pe domnul Roibu despre intenţia de a demisiona încă din luna martie.

Am considerat că aşa era normal pentru că dânsul a fost alături de această echipă, la bine şi la greu. Nu mi-am dorit niciodată să conduc o astfel de Adunare Generală dar asta este situaţia. Decizia mea de a demisiona este irevocabilă. Vă rog să luaţi act de ea. Din două motive este organizată această şedinţă. Decizia mea de a mă retrage, din motive personale, este primul motiv. Al doilea motiv este declaraţia managerului Roibu de a retrage sprijinul financiar. Despre aceste două lucruri vom vorbi în această şedinţă. Probabil că rezultatele din această ediţie a Ligii Campionilor au generat această Adunare Generală. Pentru mine este un moment foarte greu, după aproape 33 de ani de muncă. Este în această sală şi directorul din 1978 a Combinatului Chimic, Mihai Ionel, cel care mi-a făcut propunerea de a prelua această funcţie."

Scrisoarea lui Roibu

Momentul culminant al şedinţei a fost acela în care Gavrilescu a citit scrisoarea trimisă Adunării Generale de către managerul SC Oltchim, Constaintin Roibu. "Am primit această scrisoare chiar astăzi. Eu cred că este una încurajatoare, cel puţin asta înţeleg eu din cele spuse de domnul Roibu", a spus Gavrilescu care a citit-o, moment în care în sală nu s-a mai putut auzi nici musca: " "În urma anunţării deciziei de a nu mai finanţa echipa de handbal, foarte mulţi iubitori ai handbalului şi susţinători din Vâlcea şi din ţară m-au rugat să revin asupra acestei decizii. Am revenit asupra hotărârii luate. Se vor respecta în continuare clauzele contractului de sponsorizare, asigurându-se fondurile necesare pentru continuarea activităţii până la încheierea anului competiţional 2010-2011. Pentru anul viitor competiţional, Consiliul de Administraţie al SC Oltchim v-a decide suma ce va fi alocată pentru sponsorizare pentru continuarea activităţii clubului. Eu nu mă voi mai implica la CS Oltchim, nu voi mai avea legătură cu clubul".

Olah şi Filip au spus pas, Gavrilescu nu a cedat la rugăminţi

Un alt moment important al şedinţei a fost cel în care trebuia ales un nou membru al Biroului Executiv şi apoi a unui nou preşedinte. "Din păcate, aceste decizii ar trebui amânate până la viitoarea şedinţă ordinară a Adunării Generale. Am avut două propuneri. Domnul Werner Olah mi-a spus că nu se poate împărţi între munca pe care o depune la Societatea Comercială şi cea de la club. Apoi m-am gândit la consilierul local, Doru Filip. Nici dânsul nu a acceptat, motivând că nu a avut timp suficient de a analiza propunerea. Îl înţeleg pentru că abia azi i-am spus despre intenţia mea." Toţi cei prezenţi au fost de acord cu amânarea deciziei iar preşedintele FRH, Cristian Gaţu, i-a propus lui Gavrilescu să asigure interimatul pentru două luni. Fostul preşedinte nu a cedat la rugăminţile lui Gaţu şi nici la cele venite din sală: "Am spus că demisionez, aşa voi face. Biroul executiv va trebui să se reunească şi să numească un preşedinte interimar dintre cei doi vicepreşedinţi, Berbecaru sau Luca." Schimbul de replici dintre cei doi a fost spumos apoi. "Domnule Gavrilescu, înseamnă că aveţi ceva cu domnul Roibu de nu acceptaţi. Nu aţi pregătit pe cineva care să preia funcţia?", a spus preşedintele FRH. "Nu am domnule Gaţu nimic cu nimeni dar din scrisoare eu înţeleg că cei din conducere suntem vinovaţi pentru rezultatele echipei din acest sezon. Am pregătit pe cineva, pe Andrei Luca", a replicat Gavrilescu. "Atunci hai să-l punem preşedinte pe Luca, ce mai aşteptăm?", a concluzionat preşedintele FRH. Gavrilescu a avut, însă, ultimul cuvânt: "Nu-l putem pune, nu este agreat."

Berbecaru interimar

Şedinţa Adunării Generale s-a terminat în coandă de peşte, cu CS Oltchim fără preşedinte. Urma ca în maximum două săptămâni să se reunească Biroul Executiv pentru a alege un preşedinte interimar dintre vicepreşedinţii Luca şi Berbecaru. La numai o zi distanţă, Petre Berbecaru a fost anunţat la interimar. Viitoarea şedinţă a Adunării Generale va avea loc la finele lunii mai, atunci când CS Oltchim va avea un nou conducător şi când se va stabili o strategie pentru sezonul viitor, în funcţie de suma care va fi alocată de SC Oltchim pentru parcursul din viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe