Incendiu devastator la Stoileşti

miercuri, 27 aprilie 2011

De la o ţigară aruncată la voia întâmplării:

Incendiu devastator la Stoileşti

 

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit în data de 26.04.2011, la ora 13.25 pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit şi anexele acesteia în comuna Stoileşti, sat Izvorul Rece, proprietatea numitului Gheorghe C.

Până la stingerea incendiului, au ars : casa de locuit în suprafaţă de aprox.45 mp. construită din lemn şi tencuită, cu acoperiş din lemn şi învelitoare din tablă, mobilierul din casă, fânarul construit din lemn cu învelitoare din tablă în suprafaţă de aproximativ 15 mp, grajdul de animale construit din lemn cu învelitoare din tablă în suprafaţă de 10 mp, o magazie din lemn cu învelitoare din tablă în suprafaţă totală de aproximativ 30 mp. în care se aflau butii din lemn pline cu grâu şi butoaie cu ţuică, aproximativ 10 mc. de cherestea, 6 tone fân producţie 2010 aflat în fânarul din curtea casei şi în cele 2 clăi aflate peste drum (de unde a pornit incendiul).

S-a degradat o magazie construită din cărămidă cu placă de ciment în suprafaţă de aproximativ 12 mp. După câteva zeci de minute de eforturi, pompierii militari în colaborare cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate precum şi cu sprijinul oamenilor din zonă au reuşit să stingă incendiul şi să salveze alte gospodării aflate în imediata vecinătate.
Conform cercetărilor preliminarii, incendiul s-a declanşat de la o ţigară aruncată la voia întâmplării de o persoană necunoscută în imediata apropiere a celor două clăi cu fân. Valoarea pagubelor urmează să se stabilească în perioada imediat următoare.

În data de 26.04.2011, pompierii militari au intervenit la alte trei incendii produse la vegetaţie uscată în Râmnicu Vâlcea pe strada Aleea Cocorilor, pe strada Ion Creangă în apropierea râului Olt precum şi în spatele blocurilor sociale din zona Ostroveni unde a ars vegetaţia pe o suprafaţă de circa 800 mp, o pubelă pentru colectarea gunoiului menajer din plastic. În toate cele trei cazuri, flăcările au fost declanşate de persoane necunoscute care au generat incendiul în mod intenţionat.

Copil de 13 ani, la volan

• tatălui i s-a făcut dosar penal

Poliţiştii din Suteşti au identificat în trafic, în timpul unei acţiuni preventive pe linie rutieră, un minor de 13 ani care conucea un autoturism.
Este vorba de E. I., de 13 ani, din Drăgăşani, care conducea un autoturism, marca Dacia, încredinţat de tatăl său Ion I, de 42 de ani, care se afla tot în autoturism.
Tatăl minorului s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de "încredinţarea pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere", faptă prevăzută de articolul 86, al.3, din OUG 195/2002.

 

Pirandele au dat iama în găini la Buneşti

Poliţiştii din Buneşti au fost sesizaţi de Eugenia P., din localitate, cu privire la faptul că, în jurul orei 13.00, două tinere, au pătruns în curtea vecinului său Ilie M., de unde au sustras un număr de 5 găini.
Trecând la verificarea celor semnalate, poliţiştii au reuşit identificarea celor două tinere suspecte de comiterea faptei. Este vorba de Victoria M., de 22 de ani şi Maria Z., de 28 de ani, ambele din comuna Buneşti, care au comis fapta în timp ce se întorceau de la Biserica Sfântul Mihail, din localitate.
Pe numele lor, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe