Incendiu devastator la fabrica fraţilor Potop, Sarcom SRL, din Mihăeşti

duminică, 3 aprilie 2011

Incendiu devastator la fabrica fraţilor Potop, Sarcom SRL, din Mihăeşti

• conform estimărilor preliminarii, valoarea pagubelor însumează peste 1 miliard de lei vechi

În data de 1 aprilie 2011, la ora 11.03, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la societatea Sarcom SRL (condusă de fraţii Potop) de producţie a vopselurilor din comuna Mihăeşti, satul Buleta, în secţia de baxat a produselor finite (vopseluri, diluant, aracet şi soluţie antimucegai).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, căpitan Cătălin Popescu, incendiul a fost anunţat în jurul orei 11.00, la 112, de către paznicul fabricii, iar la faţa locului au ajuns cinci autospeciale ale ISU şi s-a cerut şi sprijinul pompierilor de la combinatul chimic Oltchim.

Pentru stingerea incendiului au intervenit: personalul de pe locul de muncă aflat în timpul programului, cinci autospeciale din cadrul Gărzii de Intervenţie Govora şi a Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, în sprijin fiind solicitat şi un echipaj de pe platforma chimică. Flăcările s-au declanşat în zona aparatului de baxat a flacoanelor cu diluant, propagându-se cu repeziciune în întreaga încăpere, din cauza substanţelor inflamabile.

„S-a intervenit imediat, au fost evacuate o parte din produsele aflate în secţia de producţie de vopsele şi s-a oprit extinderea flăcărilor la depozitul care conţine astfel de produse inflamabile, precum acetonă, benzină de extracţie şi toluen, între depozit şi secţie fiind o altă încăpere. De asemenea, s-a oprit extinderea focului şi spre clădirea de birouri a unităţii, aflată în apropiere", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, căpitan Cătălin Popescu.

Până la stingerea incendiului, au ars: aproximativ 500 de litri de diluant, ambalat în peturi de 0,9 litri; circa 3 tone de aracet ambalat; circa 1500 flacoane cu soluţie antimucegai; 100 kg folie de ambalat amplasat în imediata apropiere.
De asemenea s-au degradat : două maşini de baxat; circa 250 mp. din acoperişul halei de producţie, construit din panouri metalice termoizolante; instalaţia electrică şi tâmplăria din secţie. După aproape o oră de eforturi, incendiul a fost lichidat.

Prin intervenţia promptă a pompierilor s-a reuşit salvarea laboratorului de analiză şi cercetare, precum şi depozitul în care erau stivuiţi paleţii cu flacoane de diluant, ambele aflate de o parte şi de cealaltă a încăperii în care s-a produs incendiul.
Conform estimărilor preliminarii, valoarea pagubelor însumează aproximativ 100.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate circa 400.000 de lei. Cercetările efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat ca urmare a defectării termostatului de protecţie de la una din maşinile de împachetat a baxurilor cu diluant, supraîncălzirea foliei de ambalat şi a celorlalte materiale combustibile ducând la declanşarea incendiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe