Incendiu devastator la fabrica de vopsele SARCOM (STICKY) a fraţilor Potop

vineri, 1 aprilie 2011

Incendiu devastator la fabrica de vopsele SARCOM (STICKY) a fraţilor Potop

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la fabrica de vopsele a societăţii SARCOM SRL, condusă de fraţii Aurel şi Marinică Potop, din localitatea vâlceană Mihăieşti, fără a exista victime, flăcările izbucnind la secţia de diluanţi a unităţi, relatează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, căpitan Cătălin Popescu, incendiul a fost anunţat în jurul orei 11.00, la 112, de către paznicul fabricii, iar la faţa locului au ajuns cinci autospeciale ale ISU şi s-a cerut şi sprijinul pompierilor de la combinatul chimic Oltchim.

El a precizat că incendiul a izbucnit la secţia de diluanţi a fabricii, unde există produse precum acetonă, benzină de extracţie şi toluent, depozitate în bidoane de câte un litru.

"S-a intervenit imediat, au fost evacuate o parte din produsele aflate în secţia de producţie de vopsele şi s-a oprit extinderea flăcărilor la depozitul care conţine astfel de produse inflamabile, precum acetonă, benzină de extracţie şi toluen, între depozit şi secţie fiind o altă încăpere. De asemenea, s-a oprit extinderea focului şi spre clădirea de birouri a unităţii, aflată în apropiere", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, căpitan Cătălin Popescu.
Potrivit acestuia, incendiul a fost stins după aproximativ o oră.

Comunicatul ISU

In data de 01.04.2011, la ora 11.03, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o fabrică de producţie a vopselurilor din comuna Mihăeşti, satul Buleta, în secţia de baxat a produselor finite (vopseluri, diluant, aracet şi soluţie antimucegai).
Pentru stingerea incendiului au intervenit: personalul de pe locul de muncă aflat în timpul programului, cinci autospeciale din cadrul Gărzii de Intervenţie Govora şi a Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, în sprijin fiind solicitat şi un echipaj de pe platforma chimică.

Flăcările s-au declanşat în zona aparatului de baxat a flacoanelor cu diluant, propagându-se cu repeziciune în întreaga încăpere, din cauza substanţelor inflamabile.

Până la stingerea incendiului, au ars : aproximativ 500 de litri de diluant, ambalat în peturi de 0,9 litri; circa 3 tone de aracet ambalat; circa 1500 flacoane cu soluţie antimucegai; 100 kg folie de ambalat amplasat în imediata apropiere.
De asemenea s-au degradat : două maşini de baxat; circa 250 mp. din acoperişul halei de producţie, construit din panouri metalice termoizolante; instalaţia electrică şi tâmplăria din secţie. După aproape o oră de eforturi, incendiul a fost lichidat.
Prin intervenţia promptă a pompierilor s-a reuşit salvarea laboratorului de analiză şi cercetare, precum şi depozitul în care erau stivuiţi paleţii cu flacoane de diluant, ambele aflate de o parte şi de cealaltă a încăperii în care s-a produs incendiul.
Cercetările efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat ca urmare a defectării termostatului de protecţie de la una din maşinile de împachetat a baxurilor cu diluant, supraîncălzirea foliei de ambalat şi a celorlalte materiale combustibile ducând la declanşarea incendiului.

ISTORICUL FIRMEI


Sarcom srl este o societate cu capital privat integral romanesc infiintata in anul 1993, avand ca obiect de activitate fabricarea de lacuri si vopsele.
Sediul social este in Rm. Valcea, str. Pictor Tattarescu, nr. 7, Rm. Valcea, jud. Valcea iar fabrica este situata in Mihaesti la 12 km. de Rm. Valcea.
Avand 16 ani de experienta in domeniul productiei de lacuri si vopsele Sarcom srl este intre primii 6 producatori de lacuri si vopsele din Romania (alaturi de POLICOLOR, DUFA, KOBER , FABRYO si ATLAS ), cu o cifra de afaceri de 8 milioane euro.

DOMENIUL DE ACTIVITATE


Sarcom srl produce sub marcile STICKY si Coral o gama larga de produse:
LAVABILE 
VOPSELE
GRUNDURI
LACURI
DILUANTI
ADEZIVI
SOLUTII ANTIMUCEGAI
TENCUIELI DECORATIVE
COLORANTI
Produsele STICKY si Coral au ca trasaturi comune calitatea materiilor prime folosite ( colaboram cu firme de prestigiu pentru aprovizionarea cu materii prime de calitate DOW CHEMICALS, BAYER, KEMIRA, etc.) si a tehnologiei de fabricatie care pot asigura clientul de un raport pret-calitate foarte bun.

CERTIFICARI


Firma Sarcom srl are implementat Sistemul de Management al Calitatii SR EN ISO 9001: 2001.
Toate produsele sunt agrementate M.L.P.A.T.

DISTRIBUTIE PRODUSE STICKY si Coral
Datorita calitatii produselor si a pretului competitiv practicat de firma noastra avem distribuitori in majoritatea zonelor tarii si suntem prezenti in multe retele de hypermarket-uri: AUCHAN, AMBIENT, Hipermarketurile PIC,
BRICK Constanta, TEKZEN, SELLGROS si DEDEMAN.
Politica firmei noastre in prezent o reprezinta acoperirea totala a teritoriului tarii prin distribuitorii, largirea gamei de produse si ridicarea permanenta a calitatii acestora.

CONCLUZII


Datorita seriozitatii cu care firma noastra trateaza fiecare comanda, a respectarii termenelor de livrare si a folosirii de materii prime de cea mai buna calitate firma noastra si-a castigat un renume de piata de lacuri si vopsele. In sprijinul acestor afirmatii stau premiile obtinute in topurile Camerei de Comert si Industrie Valcea si a CNIPMMR si rezultatele financiare obtinute de catre firma (in anul 2007 cifra de afaceri a fost de 27 500 000 lei , iar in anul 2008 cifra de afaceri a fost 30.200.000 lei, in crestere cu 10 % fata de 2007).
Toti acesti factori au ajutat ca firma Sarcom srl prin marcile STICKY si Coral sa devina un nume important pe piata de lacuri si vopsele si sa detina o cota de piata de 7 %. Pe langa preocuparile permanente pentru investitii si extinderea gamei de produse, planurile de viitor va includ si pe Dumneavoastra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe