Emilian Frâncu va face în continuare demersuri pentru reabilitarea DN7D Câineni-Perişani

duminică, 10 aprilie 2011

Emilian Frâncu va face în continuare demersuri pentru reabilitarea DN7D Câineni-Perişani

În luna august 2010, în urma precipitaţiilor abundente, drumul naţional DN-7D a suferit importante degradări, fiind necesară refacerea zonelor afectate, prin lucrări de balastare şi reprofilare a platformei drumului.

În urma întrebărilor şi interpelărilor adresate celor două ministere de către senatorul PNL Emilian FRÂNCU, în luna septembrie 2010 au fost demarate lucrări de reabilitare a porţiunii de drum afectată de căderile abundente de precipitaţii de anul trecut.~

Conform declaraţiilor senatorului PNL, lucrurile însă nu sunt decât pe jumătate rezolvate. „Există o porţiune de drum, cuprinsă între limita de judeţ - Sălătrucu - Curtea de Argeş, identificată cu indicativul DJ-703H, căreia, conform declaraţiilor doamnei ministru BOAGIU, Consiliul Judeţean Argeş i-a atribuit greşit indicativul DN-7C. Din acest motiv, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii nu poate aloca fonduri pentru reabilitarea segmentului respectiv, procedurile privind preluarea DJ-703H în domeniul public al statului fiind în momentul de faţă blocate.

Având în vedere aceste aspecte, am adresat şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, respectiv doamnei ministru Udrea, o întrebare în vederea alocării de fonduri pentru reabilitarea DJ-703H. Din păcate, se pare că avem de-a face cu un adevărat „triunghi al Bermudelor" deoarece doamna Udrea susţine că nu poate aloca fonduri pentru reabilitarea tronsonului limita judeţului Vâlcea-Sălătrucu-Curtea de Argeş, deoarece este... drum naţional!"

Până la clarificarea situaţiei juridice a celor 4 kilometri de drum judeţean sau... naţional, după cum vor decide autorităţile, rămâne să se circule în continuare pe DN 7D în aceleaşi condiţii improprii.
Senatorul PNL declară însă că va continua să facă demersuri în vederea reabilitării DN 7D pe tronsonul Câineni-Perişani-Curtea de Argeş, care are nevoie de investiţii importante.

„Doresc ca în săptămânile care vor urma să am întrevederi atât cu doamna BOAGIU, cât şi cu doamna UDREA, în vederea urgentării procedurilor de preluare a DJ-703H în domeniul public al statului. Astfel, cred eu, fiind vorba de un singur drum administrat numai de CNADNR SA, se vor putea aloca mult mai uşor fonduri pentru întreţinere şi reabilitare. Sper ca în cel mai scurt timp se poată circula în condiţii optime pe DN-7D, în special pe deja mult mediatizatul segment Cîineni - Perişani - Curtea de Argeş", a declarat Emilian Frâncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe