Drept la replică al subprefectului Ioan Filip

miercuri, 20 aprilie 2011

Drept la replică al subprefectului Ioan Filip

Stimate domnule Tiberiu Pârnău,
Citind editorialul pe care l-aţi publicat în ediţia din 18 aprilie a.c. m-am întrebat ce anume vă mână în luptă. Pentru că tonul folosit este de-a dreptul belicos.
Aveaţi nevoie de un subiect şi aţi ales subprefectul, a cărui „lipsă de activitate" o criticaţi vehement. Toate bune şi frumoase, dacă „portretul" ar semăna măcar cu originalul. Dar modul în care mă caracterizaţi alcătuieşte o imagine care nu mă reprezintă.
Să zicem că nu ştiţi care sunt atribuţiile subprefectului Ioan Filip, deşi e greu de crezut. Dar chiar sunteţi convins că prefectul Petre Ungureanu ar putea face echipă cu o „plantă", fie ea şi „vorbitoare"?
Nu cred că sunteţi în măsură să evaluaţi activitatea mea profesională.Nici pe cea de fost întreprinzător particular, nici pe cea de înalt funcţionar public.Faptul că vă puteţi exprima într-o publicaţie pe care o conduceţi nu vă dă dreptul să spuneţi orice, despre oricine.
Sau, mai degrabă, ar fi trebuit să mă întreb cui prodest?

Ioan Filip
Subprefectul judeţului Vâlcea

Ura!!! S-a trezit Ion din Prefectură!

Stimate domnule subprefect, vă voi răspunde la întrebarea insinuantă şi tendenţioasă „Cui prodest?" (Cui foloseşte?). Mă mir că doamna Vasilescu, cea mai apropiată colaboratoare a dumneavoastră din Prefectură, ştie astfel de expresii din limba latină. Mi s-a luat o piatră de pe inimă şi am răsuflat uşurat când am văzut că nu aţi apelat la expresia „Cui bono?". Prin urmare, editorialul prin care-i atrăgeam atenţia prefectului Petre Ungureanu în legătură cu lipsa dvs. de activitate are o dublă utilitate: 1. Vă ambiţionează să munciţi mai mult în folosul celor mulţi, al cetăţenilor care vă plătesc salariul consistent; 2. Vă este de folos pentru că prefectul Petre Ungureanu va înţelege că trebuie, totuşi, să lucreze într-o echipă pentru a nu vă menţine veşnic într-o situaţie ridicolă.

Şi încă ceva: subprefectul este înalt funcţionar public, persoană plătită din bani publici, în consecinţă un ziarist are tot dreptul să se întrebe cu ce se ocupă respectivul slujbaş al statului. Diferenţa între mine, directorul de ziar, şi subprefectul judeţului Vâlcea este aceea că eu mă exprim bine, rău „pe banii mei" iar dânsul „se exprimă" pe banii noştri, ai tuturor celor care contribuim la bugetul statului. Cam aceasta-i realitatea!
Din firavul drept la replică nu am aflat, aşa cum ne-am fi aşteptat, care sunt activităţile concrete în care este implicat subprefectul Ioan Filip. Poate ne lămureşte tot doamna Vasilescu, dar după Paşti. Până atunci, să auzim de bine!

(Tiberiu Pîrnău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe