Sparle si soparle

miercuri, 16 martie 2011

Sparle si soparle

• Societatea de asigurări cu cele mai multe reclamaţii la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este, cu siguranţă, Euroins. Şmecherii de la această societate de asigurări au numai mână de luat bani cu nemiluita pe asigurări de la şoferi, însă, când e vorba să şi plătească anumite despăgubiri, îi fac pe clienţi să aştepte cu lunile. Pe forumurile de pe internet se regăsesc sute de mesaje ale unor persoane nemulţumite de modul în care înţeleg să lucreze cei de la Euroins. Nici sucursala de la Vâlcea nu face notă discordantă, având în vedere că de la momentul constatării unei pagube, acceptul de plată a despăgubirii şi momentul plăţii efective trec luni şi luni de zile, şoferii fiind nevoiţi, într-un final, să scoată banii pentru repararea maşinilor din propriile buzunare.

Edificatoare în acest sens este postarea de pe net a unui şef de service: „Am şi eu nemulţumiri (puţin spus) cu cei de la Euroins. Am dosare neplătite din vara anului trecut. Sumele nu ar fi mari, valoarea totala ar fi undeva la 65 milioane lei vechi (4 dosare). Am mai avut încă două, de câte 12 milioane lei vechi, abia-abia mi le-au plătit.... Sunt păţit şi ars mult mai uşor decât mulţi alţii şi mi-am învăţat lecţia: nu mai primesc spre reparare daune asigurate la Euroins. Chiar cu riscul de a pierde clienţi." Aşadar, vâlceni: feriţi-vă ca dracu de tămâie de Euroins!!!

• Peste câteva zile, vor începe lucrările de renovare şi modernizare din temelii a celebrului Restaurant Zăvoi, o emblemă a Râmnicului care a figurat peste patru decenii pe toate albumele sau vederile care prezentau frumuseţile oraşului. Din lipsă de resurse financiare, proprietarul clădirii - Dumitru Crăciunescu, acţionarul majoritar de la SC Barreco SA - a cedat dreptul de folosinţă pe mai mulţi ani celebrei societăţi OK, care are deja mai multe restaurante şi baruri de lux prin judeţul Vâlcea.

• Primăria Râmnicu Vâlcea va da în judecată Direcţia Finanţelor Publice Vâlcea pentru anumite decizii de impunere fiscală emise societăţii din subordine: SC APAVIL SA (fostă Acvarim), pe care le consideră nelegale. Finanţiştii vâlceni spun că societatea de distribuţie a apei datorează statului suma de 100 miliarde lei vechi - TVA. Pe de altă parte, responsabilii Apavil spun că nu datorează aceşti bani, justificându-se cu pevederi ale Comisiei Europene, dar şi ale Ministerului de Finanţe. Suntem curioşi cum vor evolua lucrurile...

• De puţine ori l-am lăudat pe primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, dar trebuie „să-i dăm Cezarului, ce-i al Cezarului" şi să spunem că acesta a început în forţă sezonul de primăvară. Astfel, miercuri, acesta a luat la pas cartierul Ostroveni, unde împreună cu directorul DADP, Lari Teodorescu, făceau ultimele pregătiri şi măsurători în vederea demarării lucrării de modernizare a Piaţetei Cina. Zona era ultima „redută" de mizerie crasă din municipiu, iar lucrările ar fi trebuit să înceapă anul trecut. O altă măsură care trebuie remarcată pozitiv la primarul Râmnicului: în urma discuţiilor cu proprietarii de la Moda Sârguinţa SCM, aceştia au promis că în maxim două săptămâni vor demola parţial şi vor moderniza „clădirea-gunoi" din centrul Râmnicului, dintre River Plaza Mall şi Winmarkt Mall. La cât mai multe astfel de acţiuni din partea primarului Rădulescu!

• Semnal pe adresa Serviciului Poliţiei Rutiere Râmnicu Vâlcea: un „brazilian" de pe strada Morilor din municipiul Râmnicu Vâlcea şicanează zi de zi şoferii, care traversează zona respectivă. Individul respectiv, care probabil nu deţine nici măcar permis de conducere, conduce un BMW de pe vremea bunicii cu numărul de înmatriculare VL05HEK şi frânează ostentativ în faţa anumitor maşini pentru ca acestea să-i lovească hârbul şi şoferii mai „naivi" să-i plătească pe loc... daunele.

• SC Ecopaint SRL a intrat în insolvenţă. Firma "Ecopaint" SRL a beneficiat de autorizaţii de utilizatori finali pentru achiziţionarea de uleiuri minerale în regim de scutire de la plata accizelor în anul 2005. Societatea a avut contract de închiriere cu "Hidroconstructia" SA Râmnicu Vâlcea pentru patru rezervoare existente în localitatea Brezoi (Vâlcea). După expirarea acestuia, au fost eliberate alte autorizaţii - la începutul anului 2005 - deşi documentaţia era incompletă... Ideea este că a fost produsă la bugetul de stat o gaură de mai multe miliarde de lei. IPJ Valcea a deschis dosarul penal nr. 3000214/28.03.2006. Dosarul se află în cercetare la ora actuală la DNA Braşov, fiind vizat şi funcţionari publici din Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe