Primarul Romeo Rădulescu a salvat de la distrugere sala de sport a Liceului “Pleşoianu

miercuri, 2 martie 2011

Prin finanţarea lucrărilor de reabilitare,

Primarul Romeo Rădulescu a salvat de la distrugere sala de sport a Liceului „Pleşoianu"

Tiberiu Pîrnău

Bilă albă pentru primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu, care nu a rămas indiferent la semnalele de alarmă trase de „Ziarul de Vâlcea" referitoare la situaţia sălii de sport de la Grupul Şcolar „Nicolae Pleşoianu". Primarul a dispus finanţarea de urgenţă a lucrărilor pentru finalizarea sălii de sport.

În ediţia din data de 13 februarie scriam: „Situaţie dramatică la Grupul Şcolar „Căpitan Nicolae Pleşoianu" din Râmnicu Vâlcea. Datorită indiferenţei autorităţilor locale şi responsabililor din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării există riscul ca Dealul Capela „să înghită" clădirea în care funcţionează acest liceu. Conducerea şcolii a transmis în ultimii ani mai multe memorii Ministerului Educaţiei, tuturor instituţiilor reprezentative din judeţul Vâlcea, dar şi parlamentarilor vâlceni. Toată lumea a dat din umeri, aruncând responsabilitatea dintr-o parte în alta. În speranţa că măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, autorităţile judeţului îşi vor întoarce faţa spre Grupul Şcolar „Căpitan Nicolae Pleşoianu", unde învaţă peste 1300 de elevi, prezentăm şi noi memoriul conducerii şcolii, un veritabil strigăt de ajutor:... Datorită lucrărilor de excavaţie la fundaţia noii şcoli, la lucrările la sala de sport şi a configuraţiei terenului, exista riscul ca terenul să alunece împreună cu zidul de sprijin al dealului Capela şi în acelaşi timp să se producă accidente datorita decopertărilor executate.

Apele pluviale în cantităţi mari pot provoca daune ireparabile lucrărilor existente şi accidente periculoase. Stadiul lucrărilor prezentate mai sus poate fi observat în imaginile foto ataşate la prezenta. Cunoscând faptul că şcoala primeşte finanţare pentru continuarea lucrărilor de modernizare în cadrul programului Campus Şcolar, Primăria Municipiului Rm. Vâlcea nu a mai alocat fonduri pentru reparaţii curente astfel încât întâmpinăm dificultăţi în ceea ce priveşte autorizaţia de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Vâlcea. Prin lucrările efectuate la mansardă şi în internat a fost deteriorată o parte a instalaţiei electrice. Mansarda a rămas nefinalizată datorită nealocării fondurilor. Din aceste motive există mari riscuri de producere a incendiilor. Faţă de cele prezentate vă rugăm să ne sprijiniţi pentru alocarea sumelor necesare în vederea finalizării construcţiilor din şcoala noastră, în conformitate cu programul Campus Şcolar iniţiat de M.Ed.C.T. si cu H.G. 454/2007."

Primarul Romeo Rădulescu a reacţionat, iată, cu promptitudine şi a dispus finalizarea investiţiei. Astfel, pentru terminarea sălii de sport, municipalitatea va investi 200.000 de lei noi până la sfârşitul acestui an. Directorul instituţiei de învăţământ, Adrian Boureci, îi mulţumeşte edilului Râmnicului şi spune că: „Vestea este excelentă pentru elevii noştri, care îşi făceau orele de educaţie fizică pe aleile din Parcul Zăvoi."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe