|marți, iulie 5, 2022
  • Follow Us!

Emilian Frâncu susţine crearea unei zone metropolitane la Râmnicu Vâlcea 

Emilian Frâncu susţine crearea unei zone metropolitane la Râmnicu Vâlcea

Senatorul PNL Emilian Frâncu a iniţiat un propunere legislativă referitoare la modificarea Legii nr.215 (r1) din 23/04/2001 privind administraţia publică locală în vederea creării de zone metropolitane la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ.

Senatorul PNL doreşte modificarea literei j) a articolului 1 din legea mai sus menţionată astfel încât termenul de „zonă metropolitană” să definească „asociaţia de dezvoltare intercomunitară constituită pe bază de parteneriat între capitala României sau municipiile de rangul I sau municipiile reşedinţă de judeţ şi unităţile administrativ-teritoriale aflate în zona imediată”.

Am iniţiat această propunere legislativă pentru a putea ajuta oraşul meu natal şi locuitorii săi. Râmnicu Vâlcea are nevoie de o dezvoltare intercomunitară susţinută de un cadru legislativ adecvat. Consider că statutul de zonă metropolitană oferă posibilitatea dezvoltării armonioase a întregii zone, găsindu-se mai uşor amplasamente pentru investiţii semnificative la periferia oraşului, lucru care va genera în timp crearea de noi locuri de muncă pentru comunitatea locală“, a declarat Emilian FRÂNCU.

Leave a Response