“Dezgheţ" pe piaţa muncii din judeţul Vâlcea: 128 şomeri încadraţi în muncă

miercuri, 16 martie 2011

• Comunicat de presă

„Dezgheţ" pe piaţa muncii din judeţul Vâlcea: 128 şomeri încadraţi în muncă

AJOFM Vâlcea a organizat miercuri, 16 martie 2011, începând cu orele 8.30, la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor, din strada Calea lui Traian, nr. 98 din Râmnicu Vâlcea prima Bursă a locurilor de muncă din acest an.
Deşi iniţial şi-au anunţat prezenţa 42 de angajatori, la Bursă s-au prezentat 51 de societăţi comerciale care au pus la dispoziţia şomerilor 359 de locuri de muncă vacante în meserii diverse precum: consilier juridic, psiholog, consilier economic, medic stomatolog, bucătar, ospătar, vânzător, croitor, mecanic auto, şofer, manipulant mărfuri sau muncitor necalificat. Prezenţa persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a fost considerabilă, peste 2.000 de solicitanţi de loc de muncă au venit pentru a intra în contact direct cu angajatorii.

Având în vedere cifrele de mai sus, putem afirma că piaţa muncii din judeţul Vâlcea cunoaşte un reviriment în acest început de primăvara, în sensul că oferta de locuri de muncă prezentată în Bursă a fost dublă faţă de cea din lunile anterioare, iar pe de altă parte prezenţa mare a şomerilor şi comportamentul activ al acestora în căutarea unui loc de muncă constituie un lucru notabil.

Astfel, cu o cerere de muncă în creştere şi prin manifestarea activă a ofertei de muncă, piaţa muncii în Vâlcea s-a dinamizat, iar AJOFM Vâlcea a potenţat aceast fapt prin oferirea de facilităţi şi subvenţii din bugetul asigurărilor de şomaj angajatorilor care încadrează şomeri. Rezultatul nu s-a lăsat aşteptat, astfel că peste o treime din locurile de muncă oferite au fost ocupate, respectiv 128, urmând ca în perioada următoare să se legalizeze raporturile de muncă.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Vâlcea, instituţiilor publice deconcentrate, autorităţilor publice locale precum şi membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Vâlcea. A fost organizat şi un stand cu materiale promoţionale (pliante, broşuri, afişe) distribuite în cadrul Proiectului „Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor şi angajatorilor" implementat de ANOFM. De asemenea, o parte dintre şomeri au fost informaţi şi consiliaţi în vederea înscrierii lor la o formă de pregătire profesională cuprinsă în Programul de formare al AJOFM Vâlcea pe anul 2011 fie în cadrul activităţilor prevăzute de proiectele derulate din fondurile structurale ale Uniunii Europene.

Director Executiv,
Dumitru Nicu Cornoiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe