Dan Niţu - un Patriciu - ciu al PNL Vâlcea

miercuri, 2 martie 2011

Dan Niţu - un Patriciu - ciu al PNL Vâlcea

Gheorge Smeoreanu (www.criterii.ro)

Dan Niţu, patronul firmei "Damila" exprimă un paradox. Din punct de vedere managerial pare genial, din punct de vedere politic şi relaţional este aproape oligofren. Este de-a dreptul incredibil cum un om capabil să-şi urce firma pe locul doi în ţară într-un domeniu unde concurenţa e acerbă (materiale de construcţii) manifestă în opţiunile şi analizele sale politice, precum şi în atitudinea faţă de presă (după cum veţi vedea) grave lacune de orientare.

Când vorbeşte despre politică, Niţu îşi pune ochelari de cal, nu vede decât într-o direcţie şi orice punct de vedere care nu coincide cu al său este rejectat cu dispreţ. Dispreţul îşi are rădăcinile, cum aţi intuit, în succesul pe plan economic. În loc să îi confere detaşare şi nobleţe, milioane de euro din rulajul firmei par a atârna ca nişte ghiulele de gândirea şi atitudinea patronului, făcându-l să se exprime peremptoriu. Acest cuvând - peremptoriu - pare anume inventat pentru a-l exprima pe Dan Niţu, ale cărui păreri sunt sentinţe, ale cărui opinii se vor a fi litere de Evanghelie.

De ce ne-ar preocupa o asemenea chestiune, neavând nimic de-a face cu materialele de construcţii ? Ne preocupă, fiindcă Dan Niţu este un fel de Patriciu al PNL Vâlcea, conferind liberalilor de pe aici un puternic sprijin economic. Ori, când principalul sponsor e...peremptoriu, ca să nu spunem obtuz, sponsorizaţii riscă să ia chipul şi asemănarea sa.
Crezându-se un Patriciu, acest Patriciu-ciu tratează presa într-un mod cinic, oarecum în stilul SOV, considerând că eventualele sale colaborări cu un ziar sunt milimetric condiţionate de conţinutul articolelor. O fi Vâlcea un colţ de provincie, dar oarecare eleganţă ar trebui exersată, nu de alta, dar nu întotdeauna banii aduc fericirea pe hârtie.

Nu vreau să insist, fiindcă admiraţia mea faţă de managerul Niţu rămâne intactă şi nu am destule cuvinte pentru a mi-o exprima. Din punctul de vedere al implicării sale în jocul politico-mediatic, Niţu mai are însă multe de învăţat. Dacă va putea, dacă va înţelege ceva din acest semnal prietenesc.
Sper să poată, fiindcă omul e tânăr şi, ţinând seama de succesul în afaceri, e bine dotat intelectual şi ca personalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe