Cei 25 de delegaţi de la PDL Vâlcea vor vota “aşa cum le dictează conştiinţa

duminică, 20 martie 2011

• Senatorul Dorel Jurcan anunţă că, la Convenţia Naţională din luna mai,

Cei 25 de delegaţi de la PDL Vâlcea vor vota „aşa cum le dictează conştiinţa"

Convenţia Naţională a PDL, în care va fi ales liderul partidului, va fi organizată pe 14 mai 2011 şi va fi urmată a doua zi, pe 15 mai, de o şedinţă a Consiliului Naţional de Coordonare în care vor fi desemnaţi vicepreşedinţii formaţiunii. Înainte de aceste întruniri, pe 19 februarie, a fost organizat un Consiliu Naţional de Coordonare care a aprobat formal data congresului. Consiliul Naţional de Coordonare are de asemenea atribuţii de a modifica statutul sau de a exclude membri din partid. La congresul ce va avea loc la Palatul Parlamentului, în sala Alexandru Ioan Cuza, sunt aşteptaţi să participe circa 1.400 de delegaţi. Candidaţii pentru funcţia de lider al partidului au la dispoziţie 40 de zile, înainte de Convenţie, pentru a-şi depune moţiunile.

Joi, 17 martie 2011, Biroul Permanent al PDL Vâlcea a stabilit prin vot poziţia organizaţiei judeţene vizavi de Convenţia Naţională. „În urma consultărilor şi discuţiilor care au avut loc în cadrul acestei şedinţe, s-a decis ca organizaţia judeţeană să sprijine toate moţiunile care vor fi depuse în alegerile pentru Biroul Permanent Naţional şi în alegerea preşedintelui PDL. Asta înseamnă că vom sprijini toate moţiunile care vor fi depuse. Pentru a fi validă, o moţiune are nevoie de sprijinul a cel puţin a zece organizaţii judeţene. Practic, organizaţia noastră îi va trata pe competitori cu aceiaşi unitate de măsură, urmând ca, individual, fiecare delegat să voteze aşa cum îi dictează conştiinţa.

În Colegiul Director, care a avut loc pe 5 martie, a fost stabilit calendarul alegerii Biroului Permanent Naţional şi a preşedintelui PDL, astfel că până pe data de 12 aprilie urmează ca cei care doresc să candideze pentru funcţia de preşedinte să-şi depună moţiunile. Noi, în judeţul Vâlcea, avem un număr de 25 de delegaţi, dar sperăm să mai obţinem cel puţin un delegat în plus, întrucât, în calculele care au stat la baza stabilirii numărului de delegaţi, s-a strecurat o eroare pe care sperăm să o corectăm. Din cei 25 de delegaţi din Vâlcea, 9 sunt membri de drept, iar restul de 16 vor fi aleşi într-un colegiu director judeţean al partidului", a declarat Dorel Jurcan, liderul PDL Vâlcea, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

(P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe