|vineri, iulie 1, 2022
  • Follow Us!

CEC Bank i-a scos la licitaţie casa şi terenul lui Dorin Dobrişan la preţul de 310.000 euro 

• Pentru acoperirea creditului nereturnat din 2007,

CEC Bank i-a scos la licitaţie casa şi terenul lui Dorin Dobrişan la preţul de 310.000 euro

Săptămâna trecută, executorul bancar din cadrul CEC Bank, Marian Bîrsan, a dat publicităţii anunţul cu privire la organizarea, în data de 22 martie 2011, la sediul CEC Bank SA – Sucursala Vâlcea, a unei licitaţii în vederea vânzării imobilului situat în localitatea Râmnicu Vâlcea, bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 22. Imobilul se află în proprietatea… fostului director al CEC Vâlcea, Dorin Dobişan, aflat acum în arestul de la Penitenciarul Colibaşi. În prezent, casa şi terenul din Râmnicu Vâlcea se află în proprietatea garanţilor ipotecari Savu Dobrişan şi Elena Dobrişan (părinţii lui Dorin Dobrişan), ambii cu domiciliul în comuna Amărăşti, sat Nemoiu.

Astfel, la licitaţia din 22 martie 2011, CEC Bank speră să încasezeze pe casa şi terenul aferent din Râmnicu Vâlcea suma de 1,34 milioane lei (circa 310.000 euro), preţ la care a fost evaluat imobilul şi însuşit de către părţi. Proprietatea lui Dorin Dobrişan se compune din următoarele imobile: teren intravilan curţi-construcţii, amplasat la limita zonei centrale cu cartierul Traian, în suprafaţa de 440 mp; casă de locuit cu suprafaţă construită la sol de 178 mp şi suprafaţa utilă de 133 mp; magazie cu suprafaţa construită la sol de 58 mp şi suprafaţă utilă de 48 mp; garaj în suprafaţă de 19 mp. Casa de locuit a fost construită în anul 1940 şi renovată în 2001-2003.

Potrivit procurorilor DNA, la data de 16 noiembrie 2007, Dorin Dobrişan, în calitate de preşedinte al comitetului de credite din cadrul Sucursalei CEC Bank Vâlcea şi-a aprobat şi a contractat un credit de nevoi personale de la aceeaşi sucursală în cuantum de 1,2 milioane lei, credit pe care nu l-a mai achitat. Pentru obţinerea creditului inculpatul a folosit documente falsificate. Astfel, dacă CEC va reuşi să vândă casa lui Dorin Dobrişan va recupera integral creditul plus dobânzile aferente.
După cum s-a mai consemnat, în perioada februarie 2006 – noiembrie 2008, în baza unor înţelegeri frauduloase, Dorin Dobrişan, în calitate de director al sucursalei Rm. Vâlcea a CEC Bank a semnat o serie de contracte de lucrări şi de prestări servicii atribuite în condiţii nelegale societăţii SC Electrovâlcea SRL Vâlcea, administrată de Ovidiu Ciogescu.

Suma totală decontată se ridică la peste 1 milion de lei. De asemenea, în perioada 27 decembrie 2005 – 24 decembrie 2008, SC Electrovâlcea SRL a beneficiat din partea unităţii bancare menţionate de o linie de credit acordată iniţial în cuantum de 1.000.000 lei şi suplimentată ulterior la suma de 5.500.000 lei, cu prelungirea perioadei de rambursare. Suplimentarea succesivă a liniei de credit s-a făcut cu încălcarea, de către Dorin Dobrişan, a normelor bancare interne. În schimbul „serviciilor” făcute în calitatea sa de director al Sucursalei CEC Bank Vâlcea şi respectiv de preşedinte al Comitetului de credite, Dorin Dobrişan a primit cu titlu de mită, de la Ovidiu Ciogescu, patru autoturisme de lux achiziţionate în sistem leasing, cu o valoare estimata la 202.000 euro.

(P.C.)

Leave a Response