Wojciech Zaremba continuă să cumpere, în nume personal, acţiuni la OLTCHIM

duminică, 27 februarie 2011

• În ciuda faptului că este critic mereu la adresa societăţii,

Wojciech Zaremba continuă să cumpere, în nume personal, acţiuni la OLTCHIM

Chiar dacă declară sus şi tare că societatea Oltchim SA este pe pierderi şi datorii, iar sfârşitul economic este iminent, directorul de dezvoltare de la Petro Carbo Chem SE (acţionarul minoritar de la întreprindere), Wojciech Zaremba, continuă să cumpere acţiuni la combinatul chimic vâlcean. Astfel, prin intermediul societăţii Unicredit CAIB Securities România SA, Zaremba a cumpărat, în data de 18 februarie 2011, acţiuni la SC Oltchim SA. Tranzacţia nu este mare, însă se poate trage un semnal de alarmă conducerii executive a întreprinderii şi acţionarului majoritar, Ministerul Economiei. Concret, Zaremba a cumpărat 500 de acţiuni la un preţ de 0,245 lei/acţiunea.

În urmă cu exact un an, tot prin intermediul societăţii Unicredit CAIB Securities România SA, Adam Lamentowicz a achiziţionat alte acţiuni la SC Oltchim SA. Adam Lamentowicz este... mâna dreaptă a lui Wojciech Zaremba, adică directorul de dezvoltare de la PCC SE. Se aude că oamenii de la PCC pregătesc noi achiziţii de acţiuni prin firme sau persoane paravan. Iată ce declara anul trecut „consultantul" PCC, Adam Lamentowicz, despre SC Oltchim SA: „Rezolvarea în Parlament a situaţiei datoriilor de la Oltchim poate fi considerată ajutor de stat, iar Comisia Europeană nu a fost notificată cu privire la această conversie. Este violat articolul 92 din legislaţia europeană, care prevede ca statul să nu influenţeze activitatea economică a nici unei societăţi, ci doar să supravegheze ca fiecare să fie tratată în mod egal".

Compania PCC SE a dobândit calitatea de acţionar al SC Oltchim SA prin achiziţionarea în luna mai 2007 a pachetului de acţiuni (0,95%) deţinut de Lindsell Entreprises Ltd. la SC Oltchim SA. În luna mai 2007, capitalizarea bursieră a SC Oltchim SA era de 610 milioane euro. În continuare, în perioada mai - iulie 2007, PCC cumpără acţiuni de pe bursă ajungând să deţină 1,22% din capitalul social al SC Oltchim SA. În luna iulie 2007, capitalizarea bursieră a SC Oltchim SA a ajuns la 1,13 miliarde euro. În iunie 2007, autorităţile române au o întâlnire informală cu Comisia Europeană - DG Competiţie pentru a anunţa majorarea de capital social la SC Oltchim SA cu datoria pe care o înregistrează societatea faţă de statul român (AVAS), obţinându-se un acord tacit. PCC îşi dă acordul în scris pentru această operaţiune. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe