Spitalul Orăşenesc Brezoi este din nou în atenţia senatorului FRâNCU

miercuri, 2 februarie 2011

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
SENAT
CABINET SENATOR PNL
EMILIAN FRÂNCU
RM.VÂLCEA, str. Carol I nr.30, bl.D6, sc.A, parter
tel/fax:0250 734 276
e-mail: [email protected]
______________________________________________________________

Spitalul Orăşenesc Brezoi este din nou în atenţia senatorului FRÂNCU

COMUNICAT DE PRESĂ

Senatorul PNL Emilian FRÂNCU a adresat ministrului CSEKE Attila o adresă în care cere să se prezinte opiniei publice o poziţie oficială a Ministerului Sănătăţii referitoare la declaraţiile conducerii DSP Vâlcea privind posibila desfiinţare a Spitalului Orăşenesc Brezoi.

În scrisoare se arată că în presa vâlceană a apărut o declaraţie a conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea cum că s-ar intenţiona să se propună Ministerului Sănătăţii desfiinţarea a 2 spitale din judeţul Vâlcea, nominalizat fiind, în acest sens, şi Spitalul Orăşenesc Brezoi.

Emilian FRÂNCU susţine că acest spital deserveşte toată Ţara Loviştei (aproximativ 20.000 de persoane din 20 de localităţi sărace şi izolate de munte). Spitalul dispune de o linie de gardă, de personal de specialitate bine pregătit, iar rata de utilizare a paturilor este de 94,56% (media naţională fiind de 85%). În eventualitatea închiderii acestei unităţi spitaliceşti, cea mai apropiată unitate de urgenţă este Spitalul Judeţean Vâlcea aflat la 38 km distanţă de oraşul Brezoi, singura legătură fiind pe Defileul Oltului, care prezintă frecvent blocaje rutiere.

Important de precizat este şi faptul că în ultimii ani s-au investit aici fonduri însemnate pentru asigurarea unor servicii de calitate pentru populaţia din zonă. În prezent, spitalul a intrat într-un amplu proces de modernizare şi reabilitare prin proiectul MEDICAL Brezoi, cu finanţare din fonduri structurale, drept pentru care Emilian FRÂNCU îi cere ministrului CSEKE să analizeze situaţia şi să ia o decizie înţeleaptă care să aducă linişte cetăţenilor din nordul judeţului Vâlcea.
Mai mult, senatorul PNL a susţinut zilele acestea în plenul Senatului şi o interpelare având ca temă soarta Spitalului Orăşenesc Brezoi.

„Deşi reprezint în Senatul României Colegiul nr.2 Vâlcea din care fac parte oraşul Brezoi şi localităţile din Ţara Loviştei, privesc totuşi obiectiv situaţia şi consider că ipoteza lansată de Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea este răuvoitoare şi ar aduce un mare disconfort tuturor locuitorilor din partea de nord a judeţului", a declarat Emilian FRÂNCU.

Emilian FRÂNCU,
Senator PNL de Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe