Sparle si soparle

miercuri, 2 februarie 2011

Sparle si soparle

• În raportul său de activitate pe anul 2010, consilierul judeţean liberal Ion Greere s-a arătat extrem de supărat... pe presa locală pentru că nu i-a mediatizat suficient de mult „realizările" de la CJ Vâlcea sau de la Romsilva. El spune: „Nu am reprezentat interes pentru presă", iar în continuare adaugă (am lăsat cu greşeli) că „principiile generale care mau călăuzit în viaţă". La final vine şi semnătura: dr. ing. Ion Greere. Nu mai avem nimic de adăugat...

• Două comisii ale Senatului au dat miercuri raport favorabil proiectului legislativ aparţinând deputatului PDL Silviu Prigoană care prevede înlocuirea termenului de rrom cu cel de ţigan în actele oficiale ale statului român. În cadrul discuţiilor, senatorul PNL Emilian Frâncu a susţinut că „un popor nu trebuie denumit aşa cum vrea el, ci conform unei tradiţii istorice. Ţiganilor nu le convine această denumire şi dacă le spui ţigani se simt bine. În Vâlcea, de unde sunt eu, când le-am spus unora rromi s-au supărat".

• Absolut savuros şi plin de realism este reportajul realizat de prestigioasa revistă americană de tehnologie Wired „Cum a devenit un oraş îndepărtat din România capitala criminalităţii informatice?" „Râmnicu Vâlcea are doar 120.000 de locuitori, dar în lumea experţilor în securitate din întreaga lume are un alt nume: Hackerville. Oraşul este plin de escroci online care bântuie străzile în maşini europene scumpe". Aceasta este explicaţia fotografiei de deschidere a articolului publicat de Wired. Articolul detaliază evoluţia criminalităţii informatice, metodele folosite de hackeri şi consecinţele pe care le-a avut asupra Râmnicului şi asupra reputaţiei României, atât online, cât şi în plan internaţional.

• Ministrul Sănătăţii a declarat, marţi, că, din cele 182 de spitale, 111 vor fi comasate, iar celelalte 71 vor fi transformate în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă, dar că aceste măsuri nu vor duce la disponibilizări în sistem. La nivelul judeţului Vâlcea, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie şi Spitalul de Pneumoftiziologie „C. Anastasatu" Mihăeşti vor fi comasate în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, iar spitalele din Brezoi şi Bălceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni.

• Revista „Criterii" (www.criterii.ro) face dezvăluiri halucinante referitoare la doi vicepreşedinţi ai PDL Vâlcea: „La Rm. Vâlcea se îngroaşă gluma cu etnobotanicele şi, dacă nu se iau măsuri, nu va fi departe ziua în care va muri primul copil drogat. Iar atunci, cine îi va da viaţa înapoi şi cine va răspunde pentru nenorocire? Ce legătură are dl Dorel Jurcan, preşedintele PDL Vâlcea, cu această chestiune ? S-ar părea că are una, directă din punct de vedere politic şi indirectă din punct de vedere uman. Zvonuri tot mai intense dau ca sigură implicarea a doi vicepreşedinţi ai PDL Vâlcea în comerţul cu etnobotanice. Nu le pronunţăm deocamdată numele, dar implicarea acestora este de notorietate...Autorităţile sunt neputincioase în faţa acestui fenomen, dar factorul politic ar trebui să reacţioneze, PDL din Vâlcea fiind obligat moral să deschidă o anchetă care să răspundă la întrebarea dacă membri ai conducerii câştigă bani murdari şi pun în pericol sănătatea şi viaţa copiilor."

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe