Sparle si soparle

duminică, 27 februarie 2011

Sparle si soparle

• Multe reacţii ale cititorilor noştri au apărut în urma articolului din numărul trecut al ziarului nostru cu „revoluţionarul" Anton Miţaru. Iată o precizare venită din partea unui vâlcean: „Tovarăşul Miţaru nu-şi justifică prezenţa la Revoluţie, din următoarele motive: era şef de secţie la Panificaţie şi ca orice şef de secţie era cel puţin membru de partid şi cu propaganda de partid pe secţie; nu a fost văzut la Revoluţie în nici una din filmările făcute de Securitate; a dat pâine şi alte produse de panificaţie la cei care au plecat cu bâtele la Timişoara; nu avea motiv pentru a-l da jos pe Ceauşescu, întrucât el făcea parte din sistem şi avea salariul de 6.000 lei lunar".

• Prefectul Petre Ungureanu a... rămas cu buza umflată la festivitatea de inaugurare a celor trei hidroagregate de la Centrala Ciunget, întrucât a fost singura oficialitate care a urcat pe podium, dar care nu a fost invitată să ia cuvântul. Şi parcă toate acestea nu ar fost de ajuns, prefectul Ungureanu a mai primit o „palmă" din partea celor de la Hidroelectrica: nu i s-a înmânat din partea gazdelor nici un „suvenir" cu însemnele societăţii, în ciuda faptului că toate oficialităţile prezente au primit.

• Tot despre Petre „Bebe" Ungureanu trebuie să spunem că este ruşions să fi prefectul unui judeţ şi să nu cunoşti absolut deloc limba engleză. Omul Guvernului în teritoriu a încercat să-l abordeze la Ciunget pe reprezentantul Ambasadei Austriei la Bucureşti, însă acesta din urmă a rămas oarecum „rece" la avansurile lui Petre Ungureanu pentru că nu stăpânea bine limba română în care se exprima prefectul. Potrivit CV-ului său, prefectul Ungureanu cunoaşte „satisfăcător" limbile franceză şi italiană!

• Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a fost prin în „ofsaid economic" de către jurnalistul Gheorghe Smeoreanu, care a analizat cu maximă atenţie un comunicat de presă transmis de Ion Cîlea: „...Cîlea mai face un lucru care îmi aduce aminte de vechiul regim şi anume umflă cifrele tovărăşeşte. Iată: "Fac precizarea ca SC OLTCHIM SA acopera 65 la suta din PIB la nivelul judetului Valcea si ca falimentarea acestei citadele a industriei petrochimice romanesti ar insemna distrugerea economiei judetului si un dezastru pentru economia tarii" Lăsând la o parte chestia cu "citadela",care e ridicolă în condiţiile în care Oltchim are datorii de 545 de milioane de euro, fiind cel mult, vorba lui Horia Lovinescu, o "citadela sfărâmată", ne sare în ochi cifra de 65% din "PIB-ul" judeţului, ceea ce este o aberaţie. Trecând peste faptul că Oltchim creşte PIB-ul judeţean în condiţiile în care lucrează pe pierdere subvenţionată naţional, îi atragem atenţia ditamai preşedintelui Consiliului Judeţean că e un Pinocchio în exagerările sale şi iată de ce. Din câte ştim noi, CCI a Vâlcii estimează că numai IMM-urile realizează 25% din PIB-ul judeţean, ceea ce înseamnă , conform lui Cîlea, că toate celelalte întreprinderi mari, contributoare la finanţe în judeţ, fac doar 10%. Absurd şi astfel vedem cum încă o cifră este bătută ca un cui în capul lui Ion Cîlea de către ştim noi cine."

• Prezent la Vâlcea, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, a dovedit încă o dată că este un „vrăjitor" al vorbelor, din păcate, goale: „TVA-ul va ajunge la o cotă minima admisă de U.E., şi anume 10% şi 5% la alimente. De parcă nu ar fi suficient, „statul poporului" va construi 200000 de locuinţe care vor fi închiriate celor săraci. Şi acestea sunt doar câteva dintre obiectivele pe care şi le propune P.P. să le îndeplinească. Întrebat de viabilitatea acestora, dan Diaconescu a declarat că în urma consultării cu profesioniştii englezi din domeniu, îndeplinirea lor este posibilă."

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe