Senatorul Frâncu solicită fonduri suplimentare pentru Programul "Casa Verde"

duminică, 6 februarie 2011

Senatorul Frâncu solicită fonduri suplimentare pentru Programul "Casa Verde"

Senatorul Emilian Frâncu cere Ministerului Mediului, Laszlo Borbely, să prezinte situaţia programului „Casa Verde" la nivelul judeţului Vâlcea: „Domnule ministru, programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, denumit popular programul "Casa Verde", a devenit operaţional începând cu data de 1 iulie 2010.
În baza acestui program, la sfârşitul anului 2010 erau înregistrate la nivelul judeţului Vâlcea 17.500 dosare, 415 dintre acestea fiind depuse de către persoane fizice.

Conform informaţiilor furnizate presei de către Agenţia Judeţeană Vâlcea pentru Protecţia Mediului, judeţul Vâlcea a beneficiat de fonduri în valoare de peste 2 milioane lei şi de o suplimentare de buget în valoare de 260.000 lei pentru 43 de finanțări. Cu toate acestea, până în prezent au fost rezolvate doar 1700 de cereri, adică mai puţin de 10% din totalul celor depuse.

Având în vedere cele semnalate, aş dori să îmi comunicaţi, domnule ministru, dacă ministerul pe care îl conduceţi are în vedere o nouă suplimentare de fonduri pentru judeţul Vâlcea, care este suma la care se ridică această suplimentare şi câte dosare estimaţi că vor putea fi rezolvate la nivelul judeţului Vâlcea până la sfârşitul anului 2011.
De asemenea, aş dori să ştiu dacă aveţi în vedere implementarea unei a doua etape a acestui program de succes, eventual cu o ofertă mai atractivă decât cea lansată iniţial"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe