Poliţist din Perişani, prins în timp ce primea mită

duminică, 27 februarie 2011

Poliţist din Perişani, prins în timp ce primea mită

Joi, 24.02.2011, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au prins în flagrant un agent de poliţie în timp ce primea 900 lei pentru a anula un proces-verbal de contravenţie.

În fapt, la data de 22.02.2011, la Direcţia Generală Anticorupţie - Vâlcea a fost înregistrat denunţul unui cetăţean din care rezulta că agentul de poliţie C.G., din cadrul I.P.J. Vâlcea, Post de Poliţie Perişani, i-a pretins bani cu scopul de a anula un proces-verbal de contravenţie prin care denunţătorul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 3.330 lei, reţinerea materialului lemnos şi a unei drujbe după ce a fost depistat având o cantitate de lemne fără acte de provenienţă. În cursul lunii februarie, poliţistul a primit de la denunţător 200 euro, urmând să primească ulterior încă 200 euro.

După înregistrarea denunţului, Direcţia Generală Anticorupţie a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea fiind delegaţi să efectueze acte premergătoare şi de cercetare penală în cauză. Astfel s-a reuşit documentarea activităţii infracţionale, iar la data de 24.02.2011 a fost realizată acţiunea de prindere în flagrant a agentului de poliţie.

Faţă de poliţist s-a dispus reţinerea pentru 24 ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 254 C.P., rap. la art. 6 şi 7 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, iar la data de 25.02.2011, Tribunalul Vâlcea a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe