Mircia Gutău cere revizuirea sentinţei de condamnare la închisoare

duminică, 20 februarie 2011

(COLOR=red)(SIZE=14)(SIZE=7)Ultima ora: Tribunalul Alba a respins ca inadmisibila cererea de revizuire depusa de fostul primar Mircia Gutau(/SIZE)(/SIZE)(/COLOR)

Alba Iulia, 21 feb /Agerpres/ - Tribunalul Alba a respins luni, 21.02.2011, ca inadmisibilă cererea de revizuire depusă de fostul primar din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a sentinţei înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) prin care a fost condamnat, în ianuarie 2010, la 3 ani şi jumătate de închisoare.

Cererea de revizuire depusă de Mircia Gutău este o cale extraordinară de atac, care poate fi admisă doar dacă sunt întrunite anumite condiţii prevăzute de lege.

în octombrie anul trecut, ICCJ a respins, de asemenea, contestaţia în anulare formulată de fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea la decizia Secţiei Penale.

La sfârşitul lunii ianuarie 2010, Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost arestaţi şi depuşi în penitenciar, după ce au fost condamnaţi definitiv la 3 ani şi jumătate de închisoare.

Reţinuţi de DNA la începutul lunii iulie 2006 şi cercetaţi în acelaşi dosar penal, Mircia Gutău şi Nicolae Dicu au fost trimişi în judecată la Tribunalul Vâlcea sub acuzaţiile de luare de mită şi, respectiv, de complicitate la luare de mită.

Mircia Gutău şi Nicolae Dicu au fost achitaţi, în 18 iunie 2007, de Tribunalul Alba. Tribunalul a desfiinţat măsura sechestrului asigurător luată în cursul urmăririi penale cu privire la un teren, în suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi, proprietate a lui Nicolae Dicu. Tribunalul Alba a mai respins cererea de obligare a lui Mircia Gutău şi Nicolae Dicu la restituirea către denunţător a sumei de 5.000 de euro, iar cheltuielile judiciare avansate de stat în timpul urmăririi penale şi de judecată au rămas în sarcina omului de afaceri care i-a denunţat pe edili.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în noiembrie 2006, că cei doi edili pot fi judecaţi în stare de libertate, cu obligaţia de a nu părăsi ţara. AGERPRES

• Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea

Mircia Gutău cere revizuirea sentinţei de condamnare la închisoare

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a iniţiat la Tribunalul Alba o acţiune de revizuire a sentinţei prin care a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită. Sentinţa a fost pronunţată în ianuarie 2010 de înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 28 ianuarie 2011, exact la un an de la sentinţa de condamnare, iar primul termen de judecată este luni, 21 februarie 2011.

Dosarul în care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie fostul primar Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu s-a judecat pe fond la Tribunalul Alba, în perioada anilor 2006 - 2007. Cei doi au fost achitaţi de acuzaţiile aduse de procurorii DNA în iunie 2007.

Ulterior, decizia Tribunalului a fost menţinută de Curtea de Apel Constanţa. Instanţa supremă a decis, însă, că Gutău şi Dicu sunt vinovaţi şi trebuie să facă închisoare.

Revizuirea unei sentinţe definitive este o cale extraordinară de atac şi, în general, are puţine şanse de reuşită. Pentru ca judecătorul să o admită trebuie să existe motive întemeiate.

(www.adevarul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe