Magazinele de vise din Vâlcea, catalogate de Petre Ungureanu drept “magazine de coşmaruri”

miercuri, 16 februarie 2011

Magazinele de vise din Vâlcea, catalogate de Petre Ungureanu drept „magazine de coşmaruri"

Prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu a catalogat magazinele de vise din Vâlcea ca fiind, de fapt „magazine de coşmaruri" la o întâlnire avută de acesta la sfţrşitul săptămânii trecute cu reprezentanţii Agenţiei Antidrog, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, elevi şi profesori din Vâlcea. „Acestea sunt magazine de coşmaruri. Noi suntem într-o perioadă de război cu acest flagel şi, în timpul războiului acest drept se suspendă. Am închis magazinele de vise sau de coşmaruri, dar ele reuşesc să fie deschise apoi, datorită unor prevederi legale. Din păcate, toţi cei care se folosesc de viitorul tinerilor sunt profitori, şi am dat toate garanţiile necesare că nu vor fi protejaţi.

Am şi cerut unor parlamentari vâlceni şi suntem în tratative pentru a convinge Parlamentul să modifice legislaţia", a spus Petre Ungureanu, La rândul său, Constantin Durleci, reprezentantul Agenţiei Antidrog Vâlcea a spus că a discutat cu un patron de magazin de vise, care i-a spus clar că nu are remuşcări în a câştiga bani de pe urma sănătăţii tinerilor. „Am avut o discuţie cu patronul unui magazin de vise, l-am întrebat dacă nu are cumva conştiinţa încărcată şi a răspuns că a făcut destul de mulţi bani de pe urma acestui magazin.

La întrebarea mea, dacă poate dormi liniştii, el a răspuns că tinerii sunt fraieri şi pot să facă orice vor", a declarat acesta. La rândul ei, Gabriela Ene, reprezentanta Inspectoratului Şcolar Vâlcea a spus că tot tinerii sunt cei care ar trebui să ducă mai departe mesajul antidrog. „Este foarte uşor să cucereşti un tânăr promiţându-i vise, în loc de coşmaruri. Aveţi colegi care, fie sunt mai mari decât voi, fie sunt mai mici decât voi şi cred că cinci minute de vis merită să fie sacrificate pentru o viaţă care este apoi una de coşmar". Reprezentanţii celor trei instituţii au ajuns la concluzia că, în ultima perioadă, consumul de droguri a cunoscut o creştere alarmantă la Vâlcea. La sfârşit au fost premiaţi şi elevii care au participat la concursul „Mesajul meu antidrog". La ultima ediţie Dragoş Şovar a luat locul I pentru pagina web, iar Andreea Matei locul II pe ţară la desen.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe