Intervenţia lui Funeriu, ultima şansă a Grupului Şcolar din Călimăneşti

miercuri, 2 februarie 2011

Intervenţia lui Funeriu, ultima şansă a Grupului Şcolar din Călimăneşti

O intervenţie directă a ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu ar fi ultima şansă pentru ca lucrările de reabilitare la Grupul Şcolar de la Călimăneşti, rămas neterminat din cauza sistării fondurilor să fie terminate. Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Vâlcea, Gabriela Ene speră ca ministrul să fie prezent la Vâlcea în ziua de 4 februarie, pentru a participa la conferinţa de lansare a proiectului „Cunoaşterea gradului de inserţie profesională a absolvenţilor de IPT- o nouă abordare a ofertei educaţionale", care va avea loc de la ora 10.00, la sala de şedinţe a Hotelului Cozia din Călimăneşti - Căciulata.

Au fost invitaţi să participe de asemenea o parte dintre inspectorii şcolari generali din Ministerul Educaţiei, dar şi ministrul secretar de stat Oana Badea. Ministrul nu a confirmat prezenţa, dar a spus că această întâlnire se află pe lista sa de priorităţi. Proiectul lansat săptămâna viitoare se desfăşoară pe perioada 1 septembrie 2010-31 august 2013, beneficiar fiind Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, în parteneriat cu ISJ Cluj, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Cluj, Universitatea „Constantin Brâncoveanu" Râmnicu Vâlcea şi Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Din acest plan fac parte două judeţe, Vâlcea şi Cluj, grupul ţintă fiind format din 2.660 de absolvenţi nivel trei de calificare, care nu continuă studiile la învăţământul de zi, dar şi beneficiari indirecţi. În cadrul proiectului se va forma de asemenea o reţea şcolară care va conţine 219 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, urmând să mai fie incluse alte 46 de unităţi de învăţământ particular cu alternative educaţionale, şase palate şi cluburi ale copiilor, un club sportiv, dar şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Casa Corpului Didactic şi Centrul de Excelenţă, toate trei din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe